“Σαν παλιό σινεμά”-Έληξε με επιτυχία η χρονιά για την εθελοντική ομάδα “Διέξοδος” Αιγίου

0
345

Σε ένα μικρό θερινό σινεμά μετατράπηκε το βράδυ της Παρασκευής 20 Ιουνίου ο προαύλιος χώρος του Ι.Ν.Αγίου Παντελεήμονα Αιγίου, στην εκδήλωση που διοργάνωσαν οι εθελοντές της ομάδας πρόληψης “Διέξοδος” του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αχαΐας σε συνεργασία με τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α..

Οι θεατές παρακολούθησαν την ταινία «Νικόστρατος, ένα ξεχωριστό καλοκαίρι», η οποία ήταν και η πρώτη από τις 5 συνολικά ταινίες που προβλήθηκαν στο πλαίσιο των δράσεων της ομάδας κατά τη διάρκεια του έτους. Η συγκεκριμένη ταινία παρουσίασε θέματα όπως οι ανθρώπινες σχέσεις και ειδικότερα η αξία της φιλίας και της αλληλεγγύης.

Την εκδήλωση παρουσίασε η εθελόντρια της ομάδας κα Κωνσταντίνα Μαγκλάρα, ενώ χαιρετισμούς, μεταξύ άλλων, απηύθυναν η επικεφαλής του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αχαΐας κα Ιωάννα Ζορμπά, εκ μέρους της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. ο πρόεδρος κ. Κώστας Κλάγκος, εκ μέρους του Δήμου Αιγιαλείας η δημοτική σύμβουλος κα Βασιλική Ψυχράμη, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Δημήτρης Φιλιππάτος και Διαμάντω Βασιλακοπούλου-Καρτσωνάκη και η εθελόντρια της ομάδας κα Βάσια Αντωνοπούλου. Όλοι μίλησαν για τη μεγάλη σημασία της εθελοντικής προσφοράς ανθρώπων κάθε ηλικίας και για το τεράστιο όφελος που προκύπτει από ανάλογες δράσεις, για το σύνολο της τοπικής κοινωνίας και ιδιαίτερα για ευπαθείς ομάδες και συνανθρώπους που έχουν ανάγκη ψυχοκοινωνικής στήριξης.

Η εκδήλωση της Παρασκευής σήμανε και τη λήξη της πλούσιας σε περιεχόμενο σειράς δράσεων της ομάδας “Διέξοδος”, που περιελάμβανε μεταξύ άλλων προβολές ταινιών, εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά και ενήλικες, ενημερωτικές συναντήσεις με γονείς σε σχολεία της Αιγιάλειας και ατομικά ραντεβού με κατοίκους της ευρύτερης περιοχής μετά από αίτημά τους, για βοήθεια σε προβλήματα χρήσης ουσιών και συμβουλευτικής για οικογενειακά θέματα. Όπως άλλωστε αναφέρθηκε, την περασμένη χρονικά οι εθελοντές της ομάδας “Διέξοδος” από το Αίγιο και της ομάδας “Συνοδοιπόροι” από την Ακράτα προσέγγισαν συνολικά 877 άτομα στο σύνολο του Δήμου Αιγιαλείας.

 

[widgetkit id=200]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας