Στο δίκτυο Virtual Πρεμιέρων Όπερας της Λυρικής Σκηνής, ο Κινηματογράφος “Απόλλων” – Πρεμιέρα το Νοέμβριο με την “Τραβιάτα”

401

Με την περίφημη ιταλική όπερα “Τραβιάτα” του Τζουζέπε Βέρντι εγκαινιάζεται το φθινόπωρο η συμμετοχή του Δημοτικού Κινηματογράφου “Απόλλωνα” στο Αίγιο στο δίκτυο “Virtual Πρεμιέρων Όπερας” της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο πλαίσιο της συνεργασίας της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. με έναν από τους κορυφαίους πολιτιστικούς φορείς της χώρας.

Ειδικότερα, το ιδιαίτερα δημοφιλές έργο προγραμματίζεται να παρουσιαστεί στο Αίγιο το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016, μιας και ο “Απόλλων” είναι ένας από τους 15 επιλεγμένους χώρους σε όλη την Ελλάδα που συμμετέχουν στο δίκτυο της ΕΛΣ, το οποίο έχει σκοπό την ισχυροποίηση του πολιτιστικού χάρτη της περιφέρειας.  Ξεκινώντας από το 2016 και για χρονικό διάστημα που μπορεί να φτάσει συνολικά τα τρία έτη, η Λυρική σκηνή θα παρουσιάζει μαγνητοσκοπημένες παραστάσεις επιλεγμένων παραγωγών Όπερας, Μπαλέτου, Οπερέτας και Παιδικής Όπερας, ενώ η παρακολούθησή τους θα είναι δωρεάν για το κοινό.

Για κάθε παράσταση η Εθνική Λυρική Σκηνή θα παρέχει και ενημερωτικό πληροφοριακό υλικό προς διανομή (leaflet εκάστοτε παραγωγής, ετήσιο πρόγραμμα παραστάσεων ΕΛΣ, κλπ). Ακόμη, την παράσταση θα προλογίζουν – όπου είναι δυνατόν – ειδικοί (μουσικολόγοι, μουσικοσυνθέτες ή σολίστ της Όπερας), παρουσιάζοντας σύντομη αλλά περιεκτική εισαγωγή για το έργο, τον συνθέτη και τους καλλιτέχνες.

Το όλο πρόγραμμα εντάσσεται στο έργο “Αξιοποίηση των σύγχρονων συστημάτων και τεχνολογιών για την παροχή νέων καινοτόμων ψηφιακών υπηρεσιών από το χώρο της όπερας – Virtual πρεμιέρες όπερας στην ελληνική περιφέρεια και στο διαδίκτυο & ενημέρωση για το έργο και τις δραστηριότητες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής μέσω σύγχρονων ψηφιακών συστημάτων”.