Συγκίνηση στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Χρυσανθόπουλου “Ο Κλασικός Αθλητισμός στο Αίγιο: 1950-2000”

0
373

Σε έντονα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου η παρουσίαση του βιβλίου “Ο κλασικός αθλητισμός στο Αίγιο” του παλιού πρωταθλητή και προπονητή της θρυλικής ΕΦΑ Αιγίου Γιάννη Χρυσανθόπουλου. Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου “Αλέκος Μέγαρης” και τελούσε υπό την αιγίδα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.).

Όλοι ήταν εκεί για να τιμήσουν το Γιάννη Χρυσανθόπουλο για αυτό το σπουδαίο πόνημα καταγραφής της πορείας του κλασικού αθλητισμού τα χρυσά χρόνια του δεύτερου ημίσεως του 20ου αιώνα: Η οικογένειά του, οι φίλοι του, παλιοί συναθλητές και πρωταθλητές που, αν και τώρα πια έχουν γκρίζα μαλλιά αλλά άσβεστη τη φωτιά ακόμα στην καρδιά, έσπευσαν στο κάλεσμα για να τιμήσουν έναν σπουδαίο άνθρωπο του τοπικού αθλητισμού, που ανέδειξε μεγάλα ταλέντα και οδήγησε αιγιωτόπουλα σε μεγάλες διακρίσεις σε πανελλήνιο -και όχι μόνο- επίπεδο.

Το κοινό υποδέχτηκε η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κα Μαρία Τσουκαλά, η οποία εξαίροντας τη συμβολή του Γιάννη Χρυσανθόπουλο στον τοπικό αθλητισμό, του ζήτησε να παραμείνει παρών μέσα από τη συνεργασία του σε μελλοντικές διοργανώσεις σε επίπεδο Δήμου Αιγιαλείας, κάτι που επανέλαβε αργότερα και ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Θανάσης Παναγόπουλος, αποκαλώντας τον “στολίδι και φάρο” για τον τόπο μας.

Για τον φίλο και αθλητή Γιάννη μίλησε αρχικά ο πατρινός πλωτάρχης των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων κ. Σπύρος Ανδριόπουλος, ένας πασίγνωστος αθλητής με μεγάλες διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, καθώς είναι κάτοχος πανελληνίου ρεκόρ σε Μαραθώνιο και 10.000 μ.. Ακολούθησε χαιρετισμός από την παλιά πρωταθλήτρια στίβου κα Εύη Παπαχρυσάνθου και αμέσως μετά από τον φίλο και συναθλητή του συγγραφέα κ. Ασημάκη Σταυρόπουλο. Στη συνέχεια, το λόγο έλαβαν οι παλιοί αθλητές της ΕΦΑ κ.κ. Βαγγέλης Γκαζώνης και Βλάσης Τρεχλής, για να ακολουθήσει εκ μέρους των διοικούντων της ΕΦΑ ο δικηγόρος κ. Σπύρος Παπαδόπουλος. Τέλος, η εκδότρια Φρόσω Στιβαχτοπούλου μίλησε για το δρόμο του βιβλίου από τα χειρόγραφα μέχρι την τελική εκτύπωση.

Από πλευράς του ο Γιάννης Χρυσανθόπουλος εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνησή του για την τόση αγάπη που εισέπραξε και μίλησε για αυτόν τον αγώνα του να συγκεντρώσει και να μετατρέψει σε βιβλίο όλο αυτό το πολύτιμο αρχείο, αποδεχόμενος παράλληλα την πρόταση εκ μέρους του Δήμου Αιγιαλείας για συνεργασία στο μέλλον.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβε επάξια ο Στρατής Μαμαλούγκος. Μετά το τέλος της εκδήλωσης, ο πρωταθλητής, προπονητής και πλέον και συγγραφέας Γιάννης Χρυσανθόπουλος συνομίλησε και φωτογραφήθηκε με φίλους και αθλητές του, πολλοί εκ των οποίων ταξίδεψαν από πολύ μακριά για να είναι μαζί του στην παρουσίαση του βιβλίου του.

[widgetkit id=252]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας