Συγκινησιακά φορτισμένο το αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη, που παρουσιάστηκε από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου

0
333

Μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στον μεγαλύτερο εν ζωή μύθο της σύγχρονης ελληνικής μουσικής, τον Μίκη Θεοδωράκη, παρουσίασαν μαθήτριες, μαθητές και εκπαιδευτικοί των Δ1′, Ε’ και ΣΤ’ τάξεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου το απόγευμα της Κυριακής στο “Πολύκεντρο” Συνεδριακό Κέντρο Μυρτιάς στην παραλία Αιγίου. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.).

Το κοινό καλωσόρισαν από κοινού η διευθύντρια του σχολείου κα Σπυριδούλα Γαλάνη και η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κα Μαρία Τσουκαλά. Στη συνέχεια τα παιδιά της χορωδίας υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας μουσικής κας Ζουμπουλιάς Σπυροπούλου, μαζί με την Ορχήστρα του Μουσικού Εργαστηρίου Αιγίου υπό τη διεύθυνση του Σάκη Παπαδημητρίου, τραγούδησαν μερικά μόνο τραγούδια από το μεγαλειώδες έργο του Μίκη Θεοδωράκη, που είναι συνυφασμένο με την νεώτερη ιστορία της Ελλάδας. Μεταξύ άλλων ακούστηκαν τα: “Μυρτιά”, “Βράχο-βράχο τον καημό μου”, “Του μικρού βοριά”, “Της αγάπης αίματα”, “Της Δικαιοσύνης Ήλιε νοητέ”, “Ποιος τη ζωή μου”, “Τη Ρωμιοσύνη μην την κλαις”, ξεσηκώνοντας το κοινό σε ρυθμικά χειροκροτήματα και συνοδεία στο τραγούδι. Ανάμεσα στα τραγούδια, μαθητές και εκπαιδευτικοί ανάγνωσαν αποσπάσματα από τη βιογραφία του μεγάλου συνθέτη, αναδεικνύοντας πτυχές της έντονης προσωπικότητάς του.

Σημειώνεται πως στην είσοδο του “Πολύκεντρου” είχαν αναρτηθεί εικαστικά έργα των παιδιών με θέμα το Μίκη Θεοδωράκη, τα οποία ετοίμασαν μελετώντας το έργο του το τελευταίο διάστημα, στο πλαίσιο πολιτιστικού προγράμματος του σχολείου και χρησιμοποιώντας ασυνήθιστες και συνάμα εντυπωσιακές τεχνοτροπίες.

 

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

 

[widgetkit id=261]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας