Συναυλίες, κολυμβητικοί αγώνες και το 7ο Φεστιβάλ Πολιτισμού-Λαδιού και Ελιάς, αυτή την εβδομάδα

345

Με εκδηλώσεις για όλα τα γούστα και όλες τις ηλικίες, συνεχίζεται αυτή την εβδομάδα το πρόγραμμα του “Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2014” σε διοργάνωση της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., με τη συνεργασία τοπικών φορέων και συλλόγων από όλη την Αιγιάλεια.

Την Τετάρτη 16 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ, το προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας θα γεμίσει δροσερές μελωδίες που υμνούν τη θάλασσα και το καλοκαίρι, σε ένα ευχάριστο όσο και συγκινητικό μουσικό ταξίδι. Σ’αυτή τη “Θάλασσα γεμάτη μουσική”, 90 παιδιά από την Παιδική Χορωδία Συλλόγου Φιλαρμονικής Ακράτας και από τη Δημοτική Παιδική-Νεανική Χορωδία Αιγιαλείας θα παρουσιάσουν αγαπημένες συνθέσεις Θεοδωράκη, Χατζηδάκι, Μικρούτσικου, Ξαρχάκου, Σπανού και άλλων, υπό τη διεύθυνση της Μαρίας Γερολύμου και της Βασιλικής Νάσση.

Την Πέμπτη 17 Ιουλίου στις 5.30 το απόγευμα ξεκινούν οι 2οι Κολυμβητικοί Αγώνες Ανοιχτής Θαλάσσης, στην παραλία Σελιανιτίκων-Λόγγου, σε συνδιοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελιανιτίκων “Ήλιος” και του Φιλοπροοδευτικού Συλλόγου Λόγγου “Βύρων” και με τη στήριξη της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α..Την ίδια μέρα στις 9 το βράδυ, τα σκαλάκια της Φιλοποίμενος στο Αίγιο αποτελούν το καλύτερο σκηνικό για τη συναυλία jazz μουσικής με το “Σάκης Τσινούκας trio”, που έχει πολλές επιτυχημένες εμφανίσεις στο ενεργητικό του και αποσπά συνεχώς θετικά σχόλια για το ταλέντο και τη δεξιοτεχνία των μελών του: Σάκης Τσινούκας στην κιθάρα, Βασίλης Στεφανόπουλος στο κοντραμπάσο και Παναγιώτης Κωστόπουλος στα ντραμς και…όσοι πιστοί της jazz προσέλθετε!

Το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Ιουλίου στις 7.30 μ.μ., πραγματοποιείται το 7ο Φεστιβάλ Πολιτισμού, Λαδιού & Ελιάς στην πλατεία παραλίας Ελαιώνα. Μια γιορτή που έγινε θεσμός από τον πρώην Δήμο Διακοπτού, με στόχο την προώθηση των εξαιρετικής ποιότητας προϊόντων της ελιάς και του ελαιολάδου της περιοχής μας. Εκθεσιακά περίπτερα τοπικών παραγωγών, ομιλίες από εκλεκτούς επιστήμονες και ειδικούς της χρήσης του ελαιολάδου, “Γεύσεις Ελλάδας” από τις σεφ Βέφα και Αλεξία Αλεξιάδου, εικαστικά εργαστήρια, παραδοσιακοί χοροί από τον Χορευτικό Όμιλο Αιγίου και μουσική θα συνθέσουν ένα σκηνικό που κάθε χρόνο προσελκύει όλο και περισσότερους επισκέπτες. Το διήμερο εκδηλώσεων πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση της αντιδημαρχίας Διακοπτού, της τοπικής κοινότητας Ελαιώνα και της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α..

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του 7ου Φεστιβάλ Πολιτισμού, Λαδιού κι Ελιάς έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ
7.00 μ.μ. Έναρξη Έκθεσης-Χαιρετισμοί
7.15 μ.μ. Εικαστικές δημιουργίες και αναμνηστικά δώρα για γονείς και παιδιά με θέμα την ελιά
8.30-9.30 μ.μ. “Γεύσεις Ελλάδας” με τη Βέφα και την Αλεξία Αλεξιάδου
10.00 μ.μ. Μουσικοχορευτική βραδιά με τον Χορευτικό Όμιλο Αιγίου

ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ
7.00 μ.μ. Εικαστικές δημιουργίες και αναμνηστικά δώρα για γονείς και παιδιά με θέμα την ελιά
7.30 μ.μ. Ομιλίες για το ελαιόλαδο
-Τριχοπούλου Αντωνία, ομότιμη καθηγήτρια διατροφής και προληπτικής ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών: “Το ελαιόλαδο και η μεσογειακή παραδοσιακή διατροφή”.
-Ζαμπούνης Βασίλειος, εκδότης του περιοδικού “Ελιά και Ελαιόλαδο”-“Η σημασία της ποιότητας για το ελληνικό ελαιόλαδο”
8.30-9.30 μ.μ. “Γεύσεις Ελλάδας” με τη Βέφα και την Αλεξία Αλεξιάδου
10.00 μ.μ. Μουσική βραδιά με ζωντανή μουσική.