Συνέντευξη απολογισμού πεπραγμένων του απερχόμενου Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

0
288

Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ παραχώρησαν η απερχόμενη πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας κα Βασιλική Ψυχράμη και μέλη του Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., με την αφορμή της λήξης της θητείας του συμβουλίου. Παρόντες, εκτός από την κα Ψυχράμη, ήταν η αντιπρόεδρος κα Μαρία Παπαγεωργίου και τα μέλη κ.κ. Βασίλης Μανουηλίδης, Ανδρέας Παλαιολόγου, Σωτήρης Παπαγεωργίου και Φίλιππος Φιλίππου, που στο σύνολό τους μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την εμπειρία της συμμετοχής στη διοίκηση της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., ευχόμενοι τα καλύτερα στη νέα διοίκηση.

 

Αναλυτικά, από την πρόεδρο κα Βασιλική Ψυχράμη αναφέρθηκαν τα εξής:

 

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΔΙΕΤΟΥΣ ΘΗΤΕΙΑΣ

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας συστάθηκε τον Σεπτέμβρη του 2011 με σκοπό τη συνδρομή του έργου του Δήμου Αιγιαλείας στους τομείς του Πολιτισμού, της Παιδείας, του Αθλητισμού, του Περιβάλλοντος, της Ποιότητας Ζωής καθώς και της κοινωνικής πρόνοιας και προστασίας. Τόσο εγώ προσωπικά όσο και τα μέλη του Δ.Σ επί δυο συναπτά έτη υπηρετήσαμε την Επιχείρηση με αφοσίωση και κυρίως με ήθος και διαφάνεια τιμώντας τους δημότες  αλλά και τις θέσεις μας.

Οι δράσεις που διοργανώθηκαν με σύνεση, όραμα και αγάπη για τον τόπο είχαν στόχο την ουσιαστική και οργανωμένη πολιτιστική ανάπτυξη και προβολή της Αιγιάλειας  και των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων όχι μόνο σε τοπικό αλλά και σε ευρύτερο επίπεδο.

Οι προκλήσεις που συναντήσαμε όλους αυτούς τους μήνες ατελείωτες. Μέσα στο νέο, Καλλικρατικό Δήμο με τη συγχώνευση των πρώην Δημοτικών Επιχειρήσεων να δημιουργεί σωρεία προβλημάτων στο  ενιαίο πλέον Νομικό Πρόσωπο, τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α, οι δυσκολίες έμοιαζαν ανυπέρβλητες. Παραλάβαμε  σωρεία προστίμων και χρεών και συστήσαμε μια Επιχείρηση που το κύρος της είχε πληγεί εκ των προτέρων σε πρώην προμηθευτές και συνεργάτες. Κατηγορούμενοι και απολογούμενοι καθημερινά για λάθη και παραλείψεις προηγούμενων ετών αντιμετωπίσαμε τη δυσπιστία στο πρόσωπό μας ουκ ολίγες φορές. Ως διοίκηση όμως και καθολικοί διάδοχοι με συνετή και ορθή διαχείριση προσπαθήσαμε βήμα –βήμα να ανταπεξέλθουμε  σε κάθε πρόκληση  και σε κάθε δίκαιη και νόμιμη απαίτηση.

Σήμερα, αισθανόμαστε υπερήφανοι που τα καταφέραμε. Δραστηριοποιηθήκαμε  επιτυχώς σε δυο δύσκολους άξονες: αυτόν της διευθέτησης οικονομικών εκκρεμοτήτων, αποπληρωμής χρεών, προστίμων και καταβολής δεδουλευμένων και εκείνον της παραγωγής έργου στον τομέα του πολιτισμού. Και, αν και η εξυγίανση και το «νοικοκύρεμα» της Επιχείρησης αποτελούσε για εμάς προτεραιότητα, επιτύχαμε αυτό να συμβεί παράλληλα με την παραγωγή έργου, χωρίς να περάσει ούτε μέρα δίχως σχεδιασμό, δίχως δράση και όλα αυτά, με το μικρότερο δυνατό κόστος στο μέτρο του εφικτού.

Εργαστήκαμε μεθοδικά διοργανώνοντας πολλαπλές εκδηλώσεις εικαστικού περιεχομένου για την τόνωση του ενδιαφέροντος μαθητών όλων των ηλικιών μέσα από δρόμους έκφρασης και καλλιτεχνικά εργαστήρια αλλά και για την παροχή γνώσεων και ερεθισμάτων πνευματικής αφύπνισης μέσα από ομιλίες, ημερίδες και εκθέσεις. Σε περιόδους λιτότητας και με πενιχρά μέσα προσφέραμε σε δημότες και επισκέπτες ποιοτικές εκδηλώσεις ψυχαγωγικού χαρακτήρα προβάλλοντας τα αξιοθέατα και τα προϊόντα της περιοχής μας. Σημειωτέον, όλες αυτές οι εκδηλώσεις είχαν ελεύθερη είσοδο για το κοινό επειδή θεωρούμε πως η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α οφείλει να λειτουργεί ανταποδοτικά προς τους δημότες.

Επιπλέον, εργαστήκαμε στην κατεύθυνση της ευαισθητοποίησης των δημοτών μέσω δράσεων κοινωφελούς χαρακτήρα με βασικό προσανατολισμό τη μέριμνα και την έμπρακτη  στήριξη  ατόμων που ανήκουν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες. Με δράσεις  που διοργανώσαμε στη διάρκεια της θητείας μας, όπως για παράδειγμα προβολές ταινιών  και εκθέσεις  στηρίξαμε  το Κοινωνικό Φροντιστήριο με τη δωρεά ενός φωτοτυπικού μηχανήματος από τα έσοδα των προβολών και ενισχύσαμε  οικονομικά το «Χαμόγελο του Παιδιού» με τα έσοδα της έκθεσης «Τα Μαγικά Συρτάρια» που ένωσε τη δύναμη εθελοντών από όλη την χώρα για αυτόν τον κοινό σκοπό.

 Κορυφαία πρωτοβουλία μας σε αυτήν την κατεύθυνση αποτέλεσε η έκθεση «Οι σημαντικότερες εφευρέσεις των Αρχαίων Ελλήνων» του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας του Κώστα Κοτσανά, μια έκθεση τεράστιας εκπαιδευτικής αξίας. Η έκθεση αυτή σε λιγότερο από 2 μήνες φιλοξένησε περίπου 6.500 μαθητές από 6 νομούς σημειώνοντας ρεκόρ επισκεψιμότητας για το Αίγιο και απέφερε σημαντικά έσοδα, τα οποία διαθέσαμε στο Ειδικό Κέντρο Αποκατάστασης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες του Αιγίου.

Αρκετές όμως ήταν και οι φορές που διενεμήθησαν δωροεπιταγές σε άπορες οικογένειες αλλά και τρόφιμα σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου αλλά και  μέσω του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Τέτοιες δράσεις κοινωφελούς χαρακτήρα αποτελούν θεσμούς κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης που ευχόμαστε να βρουν έδαφος και στη νέα διοίκηση προκειμένου να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο.

Επιπροσθέτως πολλαπλές ήσαν και οι δράσεις μας περιβαλλοντικού χαρακτήρα όπως καθαρισμοί παραλιών και δενδροφυτεύσεις που διοργανώθηκαν με ευρεία συμμετοχή τοπικών φορέων και εθελοντών και σε συνεργασία με τα αρμόδια τμήματα της Υπηρεσιών του Δήμου Αιγιαλείας.

Το έργο της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α εν γένει αυτά τα 2 έτη  υπήρξε ιδιαίτερα σημαντικό και πολυσχιδές, περιλαμβάνοντας τόσο τη διατήρηση και αναβάθμιση παλαιών θεσμών όπως το Φεστιβάλ Πολιτισμού Λαδιού & Ελιάς, το Καρναβάλι και τα Παπαγιαννοπούλεια , θεσμούς τους οποίους εμπλουτίσαμε αλλά και την εισαγωγή  πολλών νέων. Νέων θεσμών ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη και προβολή της περιοχής μας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας.

Θεσμοί όπως τα Οινοξένεια, το Πάρκο των Χριστουγέννων, το Μαθητικό Φεστιβάλ Δημιουργίας, ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς, η Εκδήλωση –Αφιέρωμα στο  Θέατρο Αρχαίας Αίγειρας, η Εκδήλωση-Αφιέρωμα στην Λίμνη Τσιβλού, το Φεστιβάλ Συμφωνικής Μουσικής,  το νεανικό Sound Wave Festival, το Μπαλκόνι του Κορινθιακού, του Μύθου τα Καμώματα και οι Βραδιές Πολιτισμού στα Σκαλάκια αποτελούν ισχυρά θεμέλια και παρακαταθήκη για το μέλλον. Και αυτό, επειδή αγκαλιάστηκαν με ενθουσιασμό από τους συμπολίτες μας και όχι μόνο και κυρίως επειδή μπορούν να αποτελέσουν πόλο έλξης και ανάπτυξης του τόπου μας.

Επιπλέον, ως Διοίκηση προχωρήσαμε και σε σύσταση νέων δομών, όπως η Δημοτική Παιδική-Νεανική Χορωδία Αιγιάλειας που σήμερα αριθμεί περί τα 50 παιδιά και παρουσιάζει εξαιρετικό έργο, καθώς ήδη μετρά πολλαπλές εμφανίσεις στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας αποσπώντας τα πιο ζεστά χειροκροτήματα και συμμετέχοντας όχι μόνο σε διοργανώσεις της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α αλλά και σε εκδηλώσεις Πολιτιστικών Φορέων της Αιγιαλείας μετά από τιμητικές για εμάς προσκλήσεις.

Επίσης, νέα βήματα ήταν η Ακαδημία των Πολιτών, μια  συνεργασία για την  ανάδειξη των κοινωνικών θεμάτων  και  την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σε ζητήματα κοινωνικού, ψυχολογικού και παιδαγωγικού ενδιαφέροντος και τέλος η ένταξή μας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους για τη μύηση των παιδιών στην κινηματογραφική παιδεία.

Ξεχωριστή θέση στις νέες δομές που συστήσαμε κατέχει και η σύσταση της Ομάδας Α΄ των εθελοντών της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Η Ομάδα αυτή που έως σήμερα πρωταγωνίστησε σε δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και πολιτισμού αποτελεί σημαντική τράπεζα αγάπης και προσφοράς και αξιόλογη κληρονομιά, την οποία περήφανοι παραδίδουμε στην επόμενη διοίκηση με σεβασμό στα μέλη της Ομάδας, τα οποία επιτύχαμε να αυξήσουμε μέσα στα δυο χρόνια λειτουργίας  αναπτύσσοντας μάλιστα με πολλά από αυτά δεσμούς φιλίας και εμπιστοσύνης.

Εκτός από όλα όσα αναφέρθηκαν έως τώρα, πρέπει να επισημάνουμε και τις μεγάλες προκλήσεις  που κληρονομήσαμε ως ανοιχτές «πληγές» για την Επιχείρηση και τις οποίες  θέσαμε ως άμεσες προτεραιότητές  μας. Αυτές ήταν η ομαλοποίηση του προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» και η επαναλειτουργία του Δημοτικού Κινηματογράφου «ΑΠΟΛΛΩΝ».

Τον «ΑΠΟΛΛΩΝΑ» τον επαναλειτουργήσαμε τον Οκτώβριο του 2012  έπειτα από 3 έτη διακοπής της λειτουργίας του μετά από εντατικές και κοπιώδεις προσπάθειες προκειμένου να παρακάμψουμε τα εμπόδια που αντιμετωπίσαμε, εξαιτίας της εγκληματικής αμέλειας της προηγούμενης διοίκησης.  Έχοντας μάλιστα ως στόχο να παραμείνει όχι μόνο υγιής και βιώσιμη επιχείρηση αλλά και αναβαθμισμένη ποιοτικά για το κοινό, πρόσφατα προχωρήσαμε σε αρκετές εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης για τη νέα σεζόν, τις οποίες και ολοκληρώσαμε. Οι εργασίες αφορούσαν τη συντήρηση και την επισκευή της στέγης του κινηματογράφου, τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και την αντικατάσταση του κεντρικού ηλεκτρολογικού πίνακα με πρόβλεψη για τοποθέτηση 8 μονάδων κλιματισμού στο χώρο,  την επισκευή μέρους του υδραυλικού κεντρικού σωλήνα της θέρμανσης ενώ άμεσα αναμένεται και η αλλαγή των μοκετών, την οποία έχουμε ήδη δρομολογήσει. Τέλος, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης στη μηχανή κινηματογραφικής προβολής, ενώ έχουμε ήδη αποστείλει στο ΑΣΕΠ  προς έγκριση  απόφαση του Δ.Σ. για την πρόσληψη 2 ατόμων με 8μηνη σύμβαση για τις ανάγκες λειτουργίας του κινηματογράφου τη νέα σεζόν.

Επιπλέον, ασχοληθήκαμε επισταμένως με το πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ», ένα θέμα που χρόνιζε και που χρειάστηκε ιδιαίτερη προσπάθεια ώστε σήμερα να λειτουργεί ομαλά λαμβάνοντας υπόψη όχι μόνο τις ανάγκες των εξυπηρετούμενων αλλά και τα αιτήματα των εργαζομένων σε αυτό. Συγκεκριμένα, ενώ στο πρόγραμμα εξυπηρετούνταν από την ΕΕΤΑΑ και την Περιφέρεια 236 άτομα, με απόφαση του Διοικητικού μας Συμβουλίου εντάξαμε επιπλέον 35 άτομα  που είχαν ανάγκη, αυξάνοντας το σύνολο των εξυπηρετούμενων σε 271 άτομα. Επίσης, μεριμνήσαμε από την πρώτη στιγμή για την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων και καταβάλαμε όχι μόνο τις μισθοδοσίες έως τον Ιούλιο του 2013, (πριν μάλιστα λάβουμε τη χρηματοδότηση του Υπουργείου που καλύπτει τις μισθοδοσίες τους) αλλά και τις μισθοδοσίες του 2010 της Δομής του Αιγίου που βρίσκονταν σε εκκρεμότητα, διότι είχαν μείνει ανεξόφλητες ένεκα κατάσχεσης των χρημάτων τους, που βρίσκονταν σε τραπεζικό λογαριασμό της πρώην Δημοτικής Επιχείρησης (Δ.Ε.Π.Α Αιγίου), από  ιδιώτη στον οποίο χρωστούσε η ΔΕΠΑ Αιγίου.

Παράλληλα, στα δυο έτη λειτουργίας της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α μέλημά μας αποτέλεσε και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Ειδικότερα, σήμερα η Επιχείρηση έχει λάβει την απαιτούμενη έγκριση για τα ΤΟΠΣΑ και έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την υλοποίησή του και την πρόσληψη προσωπικού για τις ανάγκες του προγράμματος, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες έπειτα από απαιτούμενες ενέργειές μας προχωρήσαμε σε δίμηνες συμβάσεις ανοίγοντας θέσεις εργασίας για 6  δημότες μας.

Πέρα από αυτά η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α έως σήμερα διαχειρίστηκε υπεύθυνα τις κτιριακές υποδομές του Δήμου που βρίσκονται στη χρήση της επιτυγχάνοντας παράλληλα με την εισροή εσόδων και την εύρυθμη λειτουργία των χώρων αυτών με τη συντήρηση και την εποπτεία τους. Πρόκειται για το Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου, το Συνεδριακό Χώρο «Πολύκεντρο Μυρτιάς Αιγίου» και τον Κινηματογράφο «Απόλλων», χώροι που, όπως γνωρίζετε, διατίθενται σε σχολεία, συλλόγους, τοπικούς φορείς και ιδιώτες κατόπιν συμφωνίας και εξυπηρετούν στο έπακρο τον κοινωφελή  χαρακτήρα για τον οποίο προορίζονται. Να σημειώσουμε εδώ ότι προχωρήσαμε: 1) στην τοποθέτηση μόνιμου ηχητικού και φωτιστικού εξοπλισμού στο Πολύκεντρο, 2) στη δημιουργία ενός επιπλέον γραφείου, στην αποκατάσταση κουφωμάτων και κουρτινών και στην επισκευή της μονάδας κλιματισμού στο Πολιτιστικό Κέντρο και 3) στις εργασίες στον «Απόλλωνα», στις οποίες προαναφερθήκαμε και εδώ προσθέτουμε α. την αγορά ειδικού πατώματος χορού για τις ανάγκες των χορευτικών παραστάσεων και β. τους ελαιοχρωματισμούς της εισόδου, του υπογείου και του γραφείου του (ΠΡΟΣΦΟΡΑ FG EUROPE, ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ).

Τέλος, θα θέλαμε να αναφερθούμε και σε δυο ζητήματα που εξαρχής ήταν και δυστυχώς παραμένουν ακόμα «αγκάθια» για την Επιχείρηση, καθώς δεν κατέστη εφικτό να επιλυθούν έως σήμερα.

Το πρώτο αφορά το Τουριστικό Περίπτερο Ακράτας για τη λειτουργία του οποίου, αν και πολλές φορές είχαμε εκφράσει τη βούληση,  η Κτηματική Υπηρεσία δεν μας επέτρεψε έως σήμερα που μιλάμε την υπενοικίασή του. Από την άλλη πλευρά η εναλλακτική λύση να το λειτουργούσαμε με ίδια μέσα δεν ήταν η ιδανικότερη, καθώς εμπεριείχε μεγάλο ρίσκο λόγω του τεράστιου κόστους των λειτουργικών εξόδων και των αμοιβών του προσωπικού και κυρίως λόγω της απόστασης που δεν επιτρέπει να έχουμε την άμεση και καθημερινή επίβλεψη της ορθής λειτουργίας του Περιπτέρου.

Το δεύτερο αφορά την αποπληρωμή παλαιών χρεών σε  προμηθευτές, για το οποίο κάνοντας ορθή και συνετή διαχείριση καταφέραμε να αποπληρώσουμε ένα μέρος αυτών καθώς και τις δεδουλευμένες μισθοδοσίες.

Για τα υπόλοιπα, αφού διαπιστώσαμε ότι ο πρώην Δήμος Αιγίου όφειλε στην πρώην ΔΕΠΑΑ Αιγίου 225.000 ευρώ (και αυτό επειδή ο πρώην Δήμος Αιγίου και η πρώην ΔΕΠΑΑ δεν είχαν ακολουθήσει τη σωστή διαδικασία ώστε να εγκριθούν τα χρήματα αυτά από τον Επίτροπο) συμφωνήσαμε με τον κ. Δήμαρχο να καταθέσουμε Αγωγή κατά του Δήμου αιτούμενοι το οφειλόμενο ποσό, το οποίο ο Δήμος θα μας απέδιδε μέσω του δανείου των 8.500.000 ευρώ, για το οποίο έχει ήδη πάρει  έγκριση από το Υπουργείο Οικονομικών. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα καταστεί εφικτό για τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α  να εξοφλήσει τις οφειλές που δημιούργησαν οι προηγούμενοι. Οφειλές που εκκρεμούν από το 2006 έως το 2010, καθώς και δικαστικές αποφάσεις, δυο τον αριθμό, αν θυμάμαι καλά, για οφειλές από το 2002.

Κατόπιν τούτου, προέβημεν στην υπ΄αρ 22/2013 Αγωγή κατά του Δήμου Αιγιαλείας, η οποία και κοινοποιήθηκε άμεσα χωρίς καθυστέρηση. Όπως ο νόμος ορίζει το θέμα συζητήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή και όπως είχαμε συμφωνήσει με τον κ. Δήμαρχο περιμέναμε θετική εισήγηση, δηλαδή περί μη άσκησης ένδικων μέσων. Αντί αυτού, το θέμα απεσύρθη.

Στην επόμενη προγραμματισθείσα Οικονομική Επιτροπή, παρέστην για να δώσω διευκρινίσεις αλλά ούτε και τότε κατέστη δυνατόν να ληφθεί απόφαση με την αιτιολογία πως η αγωγή της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α ήταν ασαφής.
Επανήλθαμε τότε  με την υπ΄αρ. 45/2013 Αγωγή μας, την οποία συνοδεύσαμε με έναν ογκώδη φάκελο συνημμένων εγγράφων (φωτοτυπίες αποφάσεων και τιμολογίων) ώστε να γίνει σαφέστατη. Το θέμα συζητήθηκε και πάλι στην Οικονομική Επιτροπή την Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου αλλά για άλλη μια φορά για λόγους που δεν γνωρίζουμε ανεβλήθη.

Το θέμα αυτό επειδή αφορά αγωγή ύψους άνω των 30.000 ευρώ, εάν κάποτε εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή θα πρέπει στη συνέχεια να εγκριθεί και από το Δημοτικό Συμβούλιο, ως ο νόμος ορίζει. Έπειτα, εφόσον εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες ενώπιον του Δικαστηρίου για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό και κατόπιν οι διαδικασίες προς το Υπουργείο Οικονομικών  για να πιστωθούν τα χρήματα σε λογαριασμό της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

Στη συνέχεια το Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α θα πρέπει να ακολουθήσει την ίδια διαδικασία προκειμένου να εξοφλήσει τους παλιούς προμηθευτές, δεδομένου ότι ελάχιστα από τα ανεξόφλητα τιμολόγια που βρίσκονται στο αρχείο μας συνοδεύονται από νόμιμες αποφάσεις και συμφωνητικά. Σημειωτέον εδώ, ότι για αυτή τη διαδικασία που ως ΔΗ.ΚΕ.ΠΑ. ακολουθήσαμε ήδη 2 φορές περιμέναμε 5 μήνες για να γραφτεί η απόφαση του Ειρηνοδικείου, η οποία είναι απαραίτητη για την έκδοση εντάλματος πληρωμής.

Μπορείτε  να εξάγετε τα δικά σας συμπεράσματα για το αν και ποτέ θα πληρωθούν οι παλαιές οφειλές σε προμηθευτές που κληρονόμησε η ΔΗ.ΚΕ.ΠΑ, ενώ δεν χρειάζεται να σας πούμε πως καθημερινά δεχόμαστε οχλήσεις και έγγραφα των ενδιαφερομένων που δικαίως έχουν αγανακτήσει. Γίνεται λοιπόν σαφές πως η νέα Διοίκηση της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α έχει να φέρει εις πέρας και αυτή τη σοβαρή υποχρέωση.

Κυρίες και κύριοι,

Τις δύσκολες εποχές που διανύουμε φέραμε εις πέρας ένα δύσκολο έργο. Αυτό της διατήρησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της πολιτιστικής ανάπτυξης του τόπου μας και κυρίως αυτό της υγιούς θεμελίωσης ενός ισχυρού «οικοδομήματος». Αυτό το επιτύχαμε με πολύ προσωπικό κόπο, κατάθεση ψυχής και ατελείωτες εργατοώρες, στερούμενοι οικογένεια, φίλους και προσωπικό χρόνο.

Για δυο έτη εργαστήκαμε νυχθημερόν με ατελείωτες ώρες προβληματισμού και σχεδιασμού. Στους ώμους μας σηκώσαμε τα βάρη από την ανεύθυνη διαχείριση των προκατόχων μας και πετύχαμε με σύνεση και μεθοδικότητα  να απαλλαχθούμε από πολλά από αυτά, ενώ ταυτόχρονα θέσαμε γερές βάσεις για τη λειτουργία του Νομικού Προσώπου.
 
Ενός Νομικού Προσώπου που αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους, έχοντας τις πόρτες του ανοιχτές σε όλους και που έγινε ευρέως γνωστό στην Αιγιάλεια και όχι μόνο, γιατί πολιτική μας ήταν και παραμένει η εξωστρέφεια.  Και αυτό σε μεγάλο βαθμό οφείλεται και σε εσάς που προωθήσατε και προβάλατε τις εκδηλώσεις και ενημερώσατε τον κόσμο είτε μέσω των δελτίων τύπων που σας αποστέλλαμε είτε μέσω του δικού σας ρεπορτάζ  επαινώντας το αποτέλεσμα.

Αγαπητοί φίλοι,

Για την υλοποίηση των συνεχόμενων αυτών δράσεων και την επίτευξη αυτού του αποτελέσματος εργαστήκαμε σκληρά, με ζήλο και υπευθυνότητα  προκειμένου να προσφέρουμε στους Αιγιαλείς ποιοτική και πλούσια πολιτιστική δράση και εναλλακτικές διεξόδους ψυχαγωγίας. Και αυτό επειδή θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη έκφρασης και εκτόνωσης της ψυχής και του πνεύματος του ανθρώπου στην άχαρη και δύσκολη καθημερινότητα που βιώνουμε.

Εργαστήκαμε χωρίς ωράρια με γνώμονα τον σεβασμό στον δημότη και την αγάπη μας για τον τόπο. Παραλάβαμε μια προβληματική Επιχείρηση και την παραδίδουμε υγιή, υπερδραστήρια και καθ΄ όλα τακτοποιημένη με την ευχή η νέα Διοίκηση να την αγαπήσει και να τη σεβαστεί όσο και εμείς, ευχόμενοι καλή επιτυχία και καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που έχει να επιτελέσει!

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

 • Τέλος, επειδή στην επιτυχημένη έως σήμερα πορεία της ΔΗ.Κ.ΕΠΑ δεν ήμασταν μόνοι, θα θέλαμε στον απολογισμό πεπραγμένων να συμπεριλάβουμε και τις ευχαριστίες μας στους συνοδοιπόρους μας. Συγκεκριμένα ευχαριστούμε θερμά:
 • το Δημοτικό Συμβούλιο για την εμπιστοσύνη που επέδειξε με την ψήφο του στα θέματα που αφορούσαν τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.
 • τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, τους Αθλητικούς και Περιβαλλοντικούς Συλλόγους, τα Σωματεία και τους Τοπικούς Φορείς για την αγαστή συνεργασία τους.
 • τους Προέδρους και τα Συμβούλια των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων.
 • τους Δ/ντές των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τους Συλλόγους Διδασκόντων, τους Συλλόγους Γονέων-Κηδεμόνων και βεβαίως ολόκληρη τη μαθητική κοινότητα, καθώς και τους Δημόσιους και Ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς για την άψογη συνεργασία και την ενεργό συμμετοχή τους στις δράσεις της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.
 • την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για το δύσκολο έργο της και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλε για την κάλυψη των εκδηλώσεων της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.
 • Την Νομική Υπηρεσία του Δήμου
 • το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού
 • τη Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου
 • τη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου
 •  το Αυτοτελές Τμήμα Περιβάλλοντος, Πρασίνου & Πολιτικής Προστασίας
 • τη Διεύθυνση Καθαριότητας & Ανακύκλωσης για την κάλυψη των εκδηλώσεων
 • Το  Γραφείο Δημοτικού Συμβουλίου
 • τους ειδικούς συνεργάτες του Δήμου για την πολύτιμη βοήθειά τους και συγκεκριμένα τον κ. Βασίλη Αλεβίζο, την κα Άννα Πανούτσου και την κα Γιάννα Τσουρούτη.
 • το επιτελείο της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α για την αφοσίωση  και την εργατικότητα που επέδειξε.
 • την Ομάδα Α΄ για την συγκινητική προσφορά της και την πολύτιμη βοήθειά της.
 • την Αστυνομική Υποδ/νση Αιγίου, το Τμήμα Τροχαίας Αιγίου, την Πυροσβεστική Αιγίου, το Λιμεναρχείο και το Λιμενικό Ταμείο Αιγιάλειας για τη συνεργασία τους.
 • τα ΜΜΕ για την προώθηση των εκδηλώσεων.
 • τους χορηγούς της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α για την έμπρακτη υποστήριξή τους. Η ανταπόκριση και η εμπιστοσύνη  των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων στο κοινωφελές έργο της Επιχείρησης ήταν συγκινητική, καθώς δίχως την αρωγή τους το έργο μας θα ήταν φτωχότερο.
 • όλους τους Αιγιαλείς που αγκάλιασαν τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α και υποστήριξαν ένθερμα τις εκδηλώσεις της, δίνοντάς μας καθημερινά με τα λόγια τους και την εμπιστοσύνη τους τη δύναμη να συνεχίζουμε τη δύσκολη πορεία μας, αποτελώντας για εμάς πηγή έμπνευσης με τις ιδέες τους και την καλοπροαίρετη κριτική τους. Ελπίζουμε να σταθήκαμε αντάξιοι των προσδοκιών τους και της εμπιστοσύνης που μας έδειξαν.

 

Αίγιο 20-09-2013
Η Πρόεδρος

Βασιλική Ψυχράμη

Μαρία Παπαγεωργίου – Αντιπρόεδρος

Τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου
Βασίλης Μανουηλίδης
Σωτήρης Παπαγεωργίου
Νικολέττα Σπηλιοπούλου
Παναγιώτης Γιαννούλης
Φίλιππος Βαρδάλος
Ανδρέας Παλαιολόγου
Φίλιππος Φιλίππου
Σωτήρης Φαρμάκης
Παναγιώτης Αλεξόπουλος

Υ.Γ. Θα μου επιτρέψετε, ως Πρόεδρος, να ευχαριστήσω από καρδιάς τα μέλη του Δ.Σ. για την πολύτιμη και εποικοδομητική συνεργασία μας όλους αυτούς τους μήνες και ανάμεσά τους και τα μέλη που απεχώρησαν, τον κ. Δημήτρη Ηλιόπουλο και τον κ. Παναγιώτη Τσίγκανο.
Εργαστήκαμε με βάση τις αρχές της δημοκρατίας, της ελεύθερης έκφρασης, της ισότητας και του αλληλοσεβασμού και ακόμη και αν οι αποφάσεις μας δεν ήταν ομόφωνες και υπήρχαν διαφωνίες, λειτουργήσαμε πολιτισμένα με διάλογο και σεβασμό στη διαφορετική άποψη έχοντας εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για να συμπλεύσουμε.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας