Συζήτηση για τον Οδοντωτό Διακοπτού-Καλαβρύτων και μουσικό ‘κέρασμα’, το Σάββατο στον σιδηροδρομικό σταθμό του Διακοπτού

0
371

Συνεχίζεται αυτό το Σάββατο στο Διακοπτό, η σειρά εκδηλώσεων υπό τον γενικό τίτλο “Εν Συρμώ-Γιορτές Οδοντωτού” που διοργανώνονται για πρώτη φορά φέτος το Μάιο σε Διακοπτό και Καλάβρυτα, με αφορμή τη συμπλήρωση 120 χρόνων από τη λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής. Στόχος είναι, ο κατ’εξοχήν ανοιξιάτικος μήνας του έτους να αφιερώνεται κάθε χρόνο στον Οδοντωτό Σιδηρόδρομο που διασχίζει το μαγευτικό φαράγγι του Βουραϊκού.

Η αρχή έγινε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο με τη γιορτή έναρξης στον σταθμό των Καλαβρύτων και με την 36η κατάβαση του Φαραγγιού του Βουραϊκού. Το επόμενο ραντεβού έχει δοθεί στο Διακοπτό, το Σάββατο 14 Μαΐου στις 7.30 μ.μ. στον Σταθμό του Οδοντωτού όπου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Ο Οδοντωτός Διακοπτού-Καλαβρύτων ως μέσο της Τοπικής Ανάπτυξης, του Τουρισμού και του Πολιτισμού». Θα ακολουθήσει στον ίδιο χώρο, στις 9 μ.μ., συναυλία του συγκροτήματος “Passepartout” με συλλογή τραγουδιών για τα τραίνα, σε μια ωραία γιορτή με προσκεκλημένους όλους τους φίλους του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου.

Τη σειρά εκδηλώσεων που θα διαρκέσουν όλο το μήνα Μάιο και αρχές Ιουνίου, διοργανώνουν από κοινού οι Δήμοι Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.), η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο ΟΣΕ, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, η αντιδημαρχία Ανάπτυξης του Δήμου Αιγιαλείας, ο Φορέας Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού, η “Αχαΐα Αναπτυξιακή Α.Ε.”, ο Συλλόγος Ορειβασίας, Χιονοδρομίας, Αναρρίχησης και Προστασίας του Περιβάλλοντος Καλαβρύτων και ο Συλλόγος Φίλων του Οδοντωτού. Πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.ensirmo.gr και στη σελίδα “Εν Συρμώ – Γιορτές Οδοντωτού” στο Facebook.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας