Η ιστορικός Μαρία Ευθυμίου επανέρχεται στα «Ταξίδια Ιστορίας» της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

1143
Φώτο: Βασίλης Μανουηλίδης

Εν όψει του εορτασμού της επετείου των 200 χρόνων από την  Επανάσταση του 1821 καθώς και την  απελευθέρωση της Ελλάδας από τον τουρκικό ζυγό, ο Δήμος Αιγιαλείας και συγκεκριμένα η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α), συνεχίζει τα «Ταξίδια Ιστορίας» μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της επιχείρησης. Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών αλλά και η ουσιαστική εκμάθηση της ιστορίας μέσω μιας άλλης προσέγγισης.

Η σημαντική ιστορικός κα Μαρία Ευθυμίου θα πραγματοποιήσει διαδικτυακή διάλεξη την Κυριακή 24 Ιανουαρίου στις 19:00, που θα μεταδοθεί από τις σελίδες της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. στο facebook και το youtube. Στη διάλεξη αυτή, με θέμα «Πελοπόννησος. Η ναυαρχίδα της Επανάστασης του 1821», δίνεται έμφαση στον σημαντικό ρόλο της Πελοποννήσου στην προετοιμασία του Αγώνα, αλλά και στην εξέλιξή του, καθώς πολλά από τα σημαντικά γεγονότα της Επανάστασης που έλαβαν χώρα επί πελοποννησιακού εδάφους.

Πρόκειται για την τρίτη φορά, κατά την οποία η κα Ευθυμίου απευθύνεται στους δημότες του Αιγίου, ενώ την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ενδιαφέρουσα διάλεξη, θα έχουν και κάτοικοι άλλων περιοχών της Ελλάδας μέσα από τις σελίδες της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

Παρακολουθήστε την εκπομπή εδώ: https://www.youtube.com/channel/UCxoIRih2swd0gN3NTqc4JSA/featured