Άλλη μια επιτυχημένη ομιλία για τα «Ταξίδια Ιστορίας», από τον Ιωάννη Βούλγαρη στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου

0
246

Οι θεματικές εκδηλώσεις «Ταξίδια Ιστορίας» συνεχίζονται στο πλαίσιο του εορτασμού για την επέτειο των διακοσίων ετών από την επανάσταση του 1821, που διοργανώνονται από το Δήμο Αιγιαλείας  και τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, το Σύνδεσμο Φιλολόγων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, την Ιστορική-Λαογραφική Εταιρεία Αιγιαλείας (ΙΛΕΑ) και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας.

Παρά την δύσκολη χρονική συγκυρία λόγω κορωναϊού, το απόγευμα της Τεταρτης 4 Μαρτίου, αρκετοί πολίτες έδωσαν το παρών  στα Ταξίδια Ιστορίας,  στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης», με ομιλητή τον κ. Βούλγαρη Ιωάννη, ομότιμο καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου. Η θεματική της ομιλίας του : «1821-2021 Η παράδοξη νεωτερικότητα της Ελλάδας».  Ο αξιότιμος κος Βούλγαρης, παρουσίασε  μια κοινωνιολογική προσέγγιση στο κοινό για την περίοδο της επανάστασης φτάνοντας  προοδευτικά  και  στα σημερινά δεδομένα .

Μέσα σε ένα  κλίμα προβληματισμού ο  κος Βούλγαρης συνδιαλέχθηκε  με  αρκετούς από το κοινό  όπου  του  έθεσαν  τόσο κοινωνικά όσο και ιστορικά  ερωτήματα. Μέτα την ολοκλήρωση της ομιλίας, οι παρευρισκόμενοι  απευθύνθηκαν για να γνωρίσουν  τον εξαιρετικό αυτό ομιλητή.

Οι  ιστορικές διαδρομές  συνεχίζονται   με  τα ανοιχτά καλέσματα, με την ομιλία της κας Αναγνωστοπούλου Αναστασίας με θέμα «Η επανάσταση του 1821 –εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο γεγονός» στο Πολιτιστικό κέντρο Αιγίου « Αλέκος Μέγαρης» .

«1821-2021 Η Παράδοξη Νεωτερικότητα της Ελλάδας», Ιωάννης Βούλγαρης

Δημοσιεύτηκε από Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιάλειας στις Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2020

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας