Θεατρικά εργαστήρια για μαθητές, φοιτητές και ενήλικες από τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. – Δηλώστε συμμετοχή

0
278

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιάλειας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.) ανακοινώνει τη δημιουργία ενός νέου τμήματος θεατρικού εργαστηρίου στο Αίγιο, που θα λειτουργήσει για πρώτη φορά το επόμενο διάστημα στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης».

Στόχος είναι η δημιουργία τμημάτων μύησης παιδιών, ενηλίκων, φοιτητών και ανέργων με απώτερο σκοπό την καλλιέργεια, την προώθηση του πολιτισμού και την εξοικείωση των ενδιαφερόμενων με τη δραματική τέχνη, την επικοινωνία, την έκφραση, τoν εμπλουτισμό της γνώσης και του λόγου και φυσικά την ψυχαγωγία.

Αναλυτικά, τα θεατρικά εργαστήρια που θα δημιουργηθούν έχουν ως εξής:

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΑΙΔΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Με αφετηρία τον αυτοσχεδιασμό, με βάση τις θεατρικές ασκήσεις (κινητικές – σωματικές) και την εξάσκηση των ατομικών δεξιοτήτων, καθώς και μέσα από κείμενα λογοτεχνικά και θεατρικά, τα παιδιά γνωρίζουν τον εαυτό τους και τον κόσμο που τα περιβάλλει  και ενεργοποιούν τη φαντασία τους, διασκεδάζοντας και μαθαίνοντας. Στόχος είναι, με αφορμή το θεατρικό παιχνίδι να βρουν το χώρο τους, να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιό τους, να καλλιεργήσουν την παρατήρηση και τη συγκέντρωση και να αναπτύξουν τη δική τους στάση απέναντι σε όσα συμβαίνουν γύρω τους και μέσα τους.
Μηνιαίο κόστος συμμετοχής:  1ο παιδί 15 €,  2ο παιδί 10 €,  3ο παιδί δωρεάν

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΦΗΒΩΝ από την 1η Γυμνασίου έως και την 1η Λυκείου: Η ευαίσθητη κοινωνία των εφήβων καλείται να δηλώσει το παρών. Στόχος είναι οι έφηβοι, μέσω της θεατρικής πράξης, να αξιοποιήσουν την ενέργειά τους και τις προτάσεις τους, να προβληματιστούν, να εκφράσουν δημιουργικά την αντίδρασή τους σε ό,τι συμβαίνει (γενική κρίση) και να ξεφύγουν από τη διαρκή ενασχόληση με τα ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Μηνιαίο κόστος συμμετοχής:  1ο παιδί 15 €,  2ο παιδί 10 €,  3ο παιδί δωρεάν

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ Ανέργων και Φοιτητών ΤΕΙ Αιγίου: Το να μεγαλώνεις, να έχεις ένα αίσθημα στασιμότητας και ταυτόχρονα να βιώνεις την καθημερινότητα είναι πολλές φορές μια δύσκολα διαχειρίσιμη κατάσταση. Το θέατρο θα μπορούσε να βοηθήσει να ελέγχουμε καλύτερα τέτοιες συνθήκες. Ειδικότερα για τους άνεργους συμπολίτες μας, το θέατρο μπορεί να αποτελέσει μια δημιουργική διέξοδο. Η ανάγκη να αλλάξουμε τους εαυτούς μας, χωρίς αυτό να προϋποθέτει ότι θα αλλάξουμε τους άλλους, και η ανακάλυψη κοινής βάσης μέσα από τη συναναστροφή που καλλιεργεί  η  θεατρική δράση,  μπορεί να μας κρατήσει σε στενή σχέση με τα όνειρα και τη θέληση που μας διακατείχαν στη νεότητά μας. Η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. επίσης θα ήθελε να απευθύνει κάλεσμα προς τους φοιτητές του ΤΕΙ της πόλης, με στόχο, εκτός των παραπάνω, και την δημιουργική ένταξη τους στην τοπική κοινωνία.
Μηνιαίο κόστος συμμετοχής: ΔΩΡΕΑΝ

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 15 Οκτωβρίου.

Πληροφορίες και εγγραφές:  κα Βασιλική Μπαλή (τηλ. 26910-68522) καθημερινά ώρες 10:00-14:00 στα γραφεία της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης», Νικ. Πλαστήρα 19 και Κανελλοπούλου, καθώς και στο e-mail: dhkepaigialeias@gmail.com με την ένδειξη «Θεατρικά Εργαστήρια».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας