Θερμή υποδοχή από τους Αιγιώτες, για την κινηματογραφική προβολή της «Τραβιάτα» από την Εθνική Λυρική Σκηνή

0
334

Με ιδιαίτερη θέρμη έγινε δεκτή από το φιλόμουσο κοινό του Αιγίου, η κινηματογραφική προβολή της παράστασης όπερας «Τραβιάτα» του Τζ. Βέρντι, η οποία παρουσιάστηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Λυρική στη Μεγάλη Οθόνη» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής που εφαρμόζεται σε συνολικά 13 πόλεις της Ελλάδας.

Η προβολή έγινε στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Απόλλωνα» με ελεύθερη είσοδο, στο πλαίσιο της συνεργασίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και με στόχο να ταξιδέψει τη λυρική τέχνη σε κάθε γωνιά της χώρας, μέσω κινηματογραφικών προβολών παραστάσεων όπερας, οπερέτας και μπαλέτου. Είναι χαρακτηριστικό πως την παράσταση παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τόσο ενήλικες, όσο και παιδιά και έφηβοι.

Η παράσταση μαγνητοσκοπήθηκε τον Μάιο του 2015 στο Θέατρο «Ολύμπια» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια και φυσικά με εξαιρετική απόδοση των πρωταγωνιστών, της ορχήστρας και της χορωδίας της ΕΛΣ υπό τη διεύθυνση του Ηλία Βουδούρη.

Παράλληλα με την προβολή της «Τραβιάτα» για το κοινό, στις 13 πόλεις θα γίνουν ειδικές προβολές της παιδικής παράστασης της ΕΛΣ «Καρμενσίτας», για μαθητές σχολείων και με ελεύθερη είσοδο. Στο Αίγιο οι προβολές θα γίνουν την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου και την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου, πρωινές ώρες, στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Απόλλωνα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας