Την αχαιή συγγραφέα Αναστασία Ευσταθίου παρουσιάζει η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

0
271

Την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, τιμά η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας με μια εκδήλωση αφιερωμένη στην Αχαιή συγγραφέα Αναστασία Ευσταθίου, την Τετάρτη 2 Απριλίου στις 7.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο “Αλέκος Μέγαρης” (Παλαιό Νοσοκομείο) Αιγίου, με ελεύθερη είσοδο.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει, εκτός από την παρουσίαση της ζωής και του έργου της διακεκριμένης συγγραφέως  που κατάγεται από την Ακράτα, χαρακτηριστικά δρώμενα από τα βιβλία της τα οποία θα παρουσιάσουν μαθητές και μαθήτριες του 4ου Νηπιαγωγείου Αιγίου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Αθηνάς Σκανδάμη και Μαρίας Αγγελακοπούλου. Όλα αυτά υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής, με τον Λούκα Μελή στο πιάνο και τον Μάριο Μανιατόπουλο στο τραγούδι.

Για την Αναστασία Ευσταθίου θα μιλήσουν:

  • Ο πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κ. Κωνσταντίνος Κλάγκος
  • Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, κ. Τριαντάφυλλος Κιντής
  • Η σχολική σύμβουλος 7ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας κα Βασιλική Φελούκα
  • Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αιγιάλειας κ. Δημήτρης Ελευθεριώτης

“Η κατήφεια των καιρών δεν κατορθώνει να διαταράζει τα χαμογελαστά βραδινά μου όνειρα. Γιατί αλλιώς δεν εξηγείται πως θέλω, παρόλη τη δύσκολη συγκυρία, να μοιράζομαι αυτά τα όνειρα με τους αναγνώστες” δηλώνει η κα Αναστασία Ευσταθίου.

Τονίζεται πως την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου καθιέρωσε το 1966 η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (International Board on Books for Young People- IBBY).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας