Την Τρίτη τα εγκαίνια της ενημερωτικής έκθεσης για το Θαλάσσιο Περιβάλλον στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης», σε συνεργασία Δήμου Αιγιαλείας και HELMEPA

0
304

Ο Δήμος Αιγιαλείας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.), στο πλαίσιο των δράσεών τους για την πρόληψη της θαλάσσιας ρύπανσης και των ακτών και σε συνεργασία με την «Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος» (HELMEPA), θα υλοποιήσουν «Εκστρατεία Ενημέρωσης της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και του Ευρύτερου κοινού για το Θαλάσσιο Περιβάλλον, τη Ναυτιλία και τις Επιστήμες», με έκθεση οπτικοακουστικού υλικού στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης», από 14 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου.

Τα εγκαίνια της σχετικής έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου και ώρα 12.00 το μεσημέρι.

Η HELMEPA από το 1993, συμβάλλει ουσιαστικά στην περιβαλλοντική εκπαίδευση των μαθητών, ηλικίας 6-13 ετών, με το πρόγραμμα «Παιδική HELMEPA» που εγκρίνει κάθε χρόνο το Υπουργείο Παιδείας. Πάνω από 90.000 μαθητές και 3.300 εκπαιδευτικοί έχουν πάρει μέχρι τώρα εθελοντικά μέρος στο Πρόγραμμα.

Ο Δήμος Αιγιαλείας, στηρίζοντας τέτοιες σημαντικές περιβαλλοντικές δράσεις και σε συνεργασία με τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., μετά από συντονισμένες ενέργειες, ανακοινώνει ότι το Αίγιο θα αποτελέσει τον 11ο σταθμό αυτής της εκστρατείας, που υλοποιείται μεταξύ 2014 και 2017 σε 14 πόλεις της χώρας μας, με την υποστήριξη του Βρετανικού Κοινωφελούς Ιδρύματος Lloyd’s Register Foundation (LRF). Η υλοποίηση του προγράμματος στον Δήμο Αιγιαλείας αποκτά ιδιαίτερη σημασία, μιας και μετράει δεκάδες χιλιόμετρα ακτογραμμής και η θάλασσα αποτελεί ζωτικό στοιχείο για την περιοχή και σε βάθος χρόνου.

Η εκστρατεία στο Αίγιο, που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αιγιαλείας, θα περιλαμβάνει:
1.    Λειτουργία Περιβαλλοντικής Έκθεσης στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέκος Μέγαρης»
2.    Μεταφορά στην Έκθεση, μαθητών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης με δαπάνες της Εκστρατείας
3.    Εθελοντικές δράσεις μαθητών και έρευνα για το βαθμό περιβαλλοντικής ενημέρωσής τους
4.    Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με τίτλο, «Θάλασσα και Άνθρωπος: Διασφαλίζοντας ένα Βιώσιμο Μέλλον».

Στόχος της Έκθεσης είναι, τις πρωινές ώρες των εργάσιμων ημερών να την επισκεφτούν οργανωμένα, περίπου 1.100 μαθητές Α/θμιας (Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ Δημοτικού) και Β/θμιας (Α΄, Β΄, Γ΄ Γυμνασίου) εκπαίδευσης. Κάθε ημέρα, μεταξύ 09:00 και 13:00, θα πραγματοποιούνται 4 επισκέψεις (με ώρες έναρξης 09:00, 10:00, 11:00 και 12:00) από τμήματα 30 μαθητών με τους εκπαιδευτικούς τους. Κάθε επίσκεψη θα διαρκεί 45’ και θα περιλαμβάνει ξενάγηση στην έκθεση από επιστημονικό στέλεχος της HELMEPA και προβολή οπτικοακουστικού υλικού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας