Το Αίγιο…χορεύει! Την Παγκόσμια Ημέρα Χορού τιμά η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. την Τρίτη 29 Απριλίου

0
270

Ο χορός είναι συνυφασμένος με την ανθρώπινη φύση ανά τους αιώνες. Σε όλους τους πολιτισμούς ανά τον κόσμο, ο χορός αποτελεί έναν μοναδικό τρόπο έκφρασης, χαλάρωσης, εκτόνωσης, γυμναστικής και πάνω απ’όλα χαράς και αναζωογόνησης. Ο καθένας μας είναι εν δυνάμει χορευτής, είτε σε πίστα, είτε…μπροστά στον καθρέφτη! Δεν θα μπορούσε λοιπόν ο χορός να μην τιμάται ανά τον κόσμο με τη δική του Παγκόσμια Ημέρα, που καθιερώθηκε το 1982 από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού της UNESCO και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Απριλίου, ημερομηνία γέννησης του δημιουργού του σύγχρονου μπαλέτου Ζαν-Ζορζ Νοβέρ (1727).

Την Τρίτη 29 Απριλίου μετά τις 8 μ.μ., το Αίγιο τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Χορού με μια μεγάλη γιορτή χορού στο κέντρο της πόλης! Η ιδέα ανήκει στη Λέσχη Χορού “Dancing Club” του κ. Αναστασίου Βάκρινου και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας αποδέχτηκε την πρόταση με μεγάλη χαρά. Σ’αυτή τη χορευτική πανδαισία που θα φιλοξενηθεί στην Πλατεία Αγίας Λαύρας, θα συμμετάσχουν πάνω από 50 χορευτές που για πρώτη φορά στο Αίγιο θα παρουσιάσουν μοναδικές χορογραφίες διαφόρων ειδών, όπως latin, αργεντίνικο tango, salsa, bachata, cha-cha, zumba, oriental αλλά και λαϊκούς και παραδοσιακούς χορούς. Σημειώνεται πως στη γιορτή θα χορέψει και η ομάδα ZUMBA Fitness by Dimitris από το Διακοπτό.

Η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και το “Dancing Club” προσκαλούν όλους τους φίλους του χορού, σε μια χαρούμενη γιορτή όπου όλοι έχουν θέση όχι μόνο να παρακολουθήσουν αλλά και…να χορέψουν!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας