Διήμερο αφιερωμένο στην ελιά και το ελαιόλαδο, δύο συστατικών πολύτιμων για τη διατροφή αλλά και με πλούσιες φαρμακευτικές και καλλυντικές ιδιότητες, πασίγνωστες από την αρχαιότητα, διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Ιουλίου η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιάλειας, σε συνεργασία με με την αντιδημαρχία Διακοπτού και την τοπική κοινότητα Ελαιώνα. Το 7ο Φεστιβάλ Πολιτισμού-Λαδιού και Ελιάς που θα φιλοξενηθεί στην πλατεία παραλίας Ελαιώνα, είναι μια γιορτή που έγινε θεσμός από τον πρώην Δήμο Διακοπτού, με σκοπό την προώθηση των εξαιρετικής ποιότητας προϊόντων της ελιάς και του ελαιολάδου της περιοχής μας.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκθεσιακά περίπτερα τοπικών παραγωγών, εισηγήσεις για την ελιά και το ελαιόλαδο από εκλεκτούς ομιλητές, παρουσίαση μαγειρικής με ελαιόλαδο από τις chef Βέφα και Αλεξία Αλεξιάδου, εικαστικά εργαστήρια για παιδιά με θέμα την ελιά, μουσικοχορευτικά δρώμενα και άλλες δραστηριότητες.
Αναλυτικά, το πρόγραμμα του 7ου Φεστιβάλ Πολιτισμού, Λαδιού κι Ελιάς έχει ως εξής:
ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ
7.00 μ.μ. Έναρξη Έκθεσης-Χαιρετισμοί
7.15 μ.μ. Εικαστικές δημιουργίες και αναμνηστικά δώρα για γονείς και παιδιά με θέμα την ελιά
8.30-9.30 μ.μ. “Γεύσεις Ελλάδας” με τη Βέφα και την Αλεξία Αλεξιάδου
10.00 μ.μ. Μουσικοχορευτική βραδιά με τον Χορευτικό Όμιλο Αιγίου
ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ
7.00 μ.μ. Εικαστικές δημιουργίες και αναμνηστικά δώρα για γονείς και παιδιά με θέμα την ελιά
7.30 μ.μ. Ομιλίες για το ελαιόλαδο:
-Τριχοπούλου Αντωνία, ομότιμη καθηγήτρια διατροφής και προληπτικής ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών: “Το ελαιόλαδο και η μεσογειακή παραδοσιακή διατροφή”.
-Ζαμπούνης Βασίλειος, εκδότης του περιοδικού “Ελιά και Ελαιόλαδο”-“Η σημασία της ποιότητας για το ελληνικό ελαιόλαδο”
8.30-9.30 μ.μ. “Γεύσεις Ελλάδας” με τη Βέφα και την Αλεξία Αλεξιάδου
10.00 μ.μ. Μουσική βραδιά με ζωντανή μουσική.