Τολμηρή και ανατρεπτική η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μένιου Σακελλαρόπουλου «Δεκατρία κεριά στο σκοτάδι» στο Αίγιο

0
336

Διαφορετική από τις καθιερωμένες βιβλιοπαρουσιάσεις, με πλούσιο νόημα αλλά πάνω απ’όλα περιγράφοντας βιωματική εμπειρία του ίδιου του συγγραφέα, ήταν η παρουσίαση του νέου βιβλίου του καταξιωμένου δημοσιογράφου Μένιου Σακελλαρόπουλου «Δεκατρία κεριά στο σκοτάδι» που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης».

 

Ο ίδιος ο συγγραφέας ήταν παρών και στην αρχή της εκδήλωσης, ζήτησε να σβήσουν για λίγο τα φώτα, ώστε η αίθουσα να βυθιστεί στο σκοτάδι. «Αυτό το πρόσκαιρο σκοτάδι για εμάς είναι η πραγματική ζωή για τους χιλιάδες τυφλούς συμπολίτες μας» σημείωσε ο κ. Σακελλαρόπουλος, βάζοντας στο ‘νόημα’ του βιβλίου τους παρευρισκόμενους και περιγράφοντας ο ίδιος την ολιγοήμερη μα συνάμα συγκλονιστική για τον ίδιο, εμπειρία της προσωρινής τύφλωσής του λόγω οφθαλμολογικού προβλήματος. Αυτό το πρόβλημα ήταν που του γέννησε την έμπνευση να ερευνήσει, να μάθει και να γράψει το νέο του βιβλίο, που έχει ως πρωταγωνιστή έναν μεσήλικα που η μοίρα θέλησε, μετά από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα, να χάσει το φως του, να υποστεί ένα μεγάλο σοκ αλλά και να ανακαλύψει έναν καινούργιο κόσμο, άγνωστο, δύσκολο και μαγικό, όπου το φως παίρνει μια νέα διάσταση και η ανθρώπινη θέληση θριαμβεύει.

Για το βιβλίο μίλησαν ο εκπαιδευτικός Αλέξης Κατεργάρης, η φιλόλογος Αλέκα Τηλιγάδη-Βελαώρα και η φυσικοθεραπεύτρια τυφλών Μαρία Τσεκούρα, με καίριες παρεμβάσεις που καθήλωσαν το κοινό.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.) με τις εκδόσεις «Ψυχογιός» και το βιβλιοπωλείο «Σύγχρονη Σκέψη».

 

[widgetkit id=345]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας