Πρωτομαγιά 2012 στην Άβυθο

477

Άκρως επιτυχημένη ήταν η γιορτή που διοργάνωσε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιάλειας σε συνεργασία με τη δημοτική κοινότητα Ροδοδάφνης, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ροδοδάφνης «Ο Ευαγγελισμός», τον Πολιτιστικό  Σύλλογο Αβύθου «Ταξιάρχαι», καθώς και τον Χορευτικό Όμιλο «Αχαιοί», για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς 2012.

Μια υπαίθρια γιορτή, εμπνευσμένη από τη φύση και την Άνοιξη, στο δασύλλιο της Αβύθου, που επισκέφτηκαν εκατοντάδες Αιγιαλείς. Μικροί και μεγάλοι έφτιαξαν πρωτομαγιάτικα στεφάνια, με τη βοήθεια των εθελοντών της Ομάδας Α΄και ζωγράφισαν, ενώ στη συνέχεια παρουσίασαν τις δημιουργίες τους σε όλους τους επισκέπτες κρεμώντας τες σε σχοινιά μέσα στο δασύλλιο, δημιουργώντας μια πρωτότυπη εικαστική “μπουγάδα”. Χορευτικά συγκροτήματα έδωσαν το παρόν, φορώντας παραδοσιακές στολές και χορεύοντας υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής.

Δείτε φωτογραφίες από τη γιορτή

[widgetkit id=83]

Συμβολικά δώρα, μικρά γλαστράκια με διάφορα λουλούδια -προσφορά ανθοπωλείων της Αιγιάλειας- δόθηκαν στους επισκέπτες. Στην πρωτομαγιάτικη γιορτή παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Αιγιάλειας Στάθης Θεοδωρακόπουλος, η αντιδήμαρχος και πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ Βασιλική Ψυχράμη, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Φιλιππόπουλος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, εκπρόσωποι πολιτιστικών και άλλων φορέων από όλη την Αιγιάλεια, καθώς και μέλη της ΔΗΚΕΠΑ.