Ημερίδα για τον αυτισμό την Κυριακή 03 Δεκεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου

673

Το Ειδικό Κέντρο Αποκατάστασης & Μέριμνας Ατόμων με Αναπηρίες Αιγίου (Ε.Κ.Α.ΜΕ./ΑμεΑ), σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αιγίου και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α) διοργανώνει Ημερίδα με κεντρικό θέμα τον Αυτισμό την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017(Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες) και ώρα 11:00πμ στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέκος Μέγαρης» (Νικ. Πλαστήρα 19 και Κανελλοπούλου) στο Αίγιο.

Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας συμπεριλαμβανομένων των γονέων, των εκπαιδευτικών όλων των σχολείων, των αρχών της Αιγιάλειας και όχι μόνο, σε θέματα εκπαίδευσης, καθημερινής διαχείρισης κρίσεων, αξιολόγησης και κοινωνικής ένταξης των ατόμων με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (Δ.Α.Φ.).
Συμμετέχουν διακεκριμένοι επιστήμονες σχετικών ειδικοτήτων (παιδοψυχίατρος, λογοπεδικός, ψυχίατρος, ψυχολόγος, νευρολόγος και κοινωνικοί λειτουργοί) με πολυετή πείρα στα άτομα με Δ.Α.Φ., οι οποίοι θα προσεγγίσουν το θέμα με απλούς κατανοητούς όρους και θα είναι σε θέση να λύσουν απορίες των παρευρισκομένων.
Η είσοδος είναι ελεύθερη, οι εγγραφές των ενδιαφερόμενων θα ξεκινήσουν στις 10:30 π.μ. και στο τέλος της ημερίδας θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης.