“Καρναβαλική Ποδηλατάδα”: Ένα κεφάτο Σαββατιάτικο πρωινό στο κέντρο του Αιγίου!

502

Μαρτιάτικη λιακάδα, ποδήλατα με μικρούς και μεγάλους μασκαράδες, χρώματα, μουσικές και παιδικά γέλια, συνέθεσαν το καλύτερο σκηνικό για την “Καρναβαλική Ποδηλατάδα” που οργάνωσε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας το πρωί του Σαββάτου 9 Μαρτίου, σε μια νέα πρωτοβουλία που σκόρπισε χαρά σε όσους συμμετείχαν.

Δεκάδες μικροί και μεγάλοι ποδηλάτες επιδόθηκαν σε ατέλειωτη ποδηλασία στο κέντρο της πόλης, το οποίο είχε πεζοδρομηθεί ειδικά για τη μέρα, ενώ στην Κλ.Οικονόμου είχαν στηθεί μικρά “στέκια” ψυχαγωγίας για όλα τα γούστα: Ένα μικρό εργαστήρι κατασκευής καρναβαλικών διακοσμητικών από χάρτινα πιατάκια, ένας πάγκος που κερνούσε γλυκά κουταλιού “Κλωνή”, γκοφρέτες “Μαρινόπουλος”, νερό “Αύρα” και χυμούς “Amita”, ένα δεύτερο καλλιτεχνικό εργαστήρι στο οποίο συμμετείχαν μαθητές από το 1ο, το 3ο και το 4ο Γυμνάσιο Αιγίου υπό τις οδηγίες του εικαστικού Βασίλη Λιακόπουλου και μια γωνιά όπου η αισθητικός Νάντια Πολυδωροπούλου του ινστιτούτου “Benessere” έκανε face painting στους μικρούς φίλους της “Καρναβαλικής Ποδηλατάδας”. Παράλληλα, μοιράζονταν πολύχρωμα μπαλόνια σε όλα τα παιδιά, γκοφρέτες και καραμέλες από τους ξυλοπόδαρους που με τα αστεία τους ξεσήκωναν διαρκώς τον κόσμο.

Στο χώρο της πλατείας εκτέθηκαν και τα εξαιρετικά έργα λαϊκής τέχνης που δημιούργησαν οι 14 μαθητές των 1ου, 3ου και 4ου Γυμνασίου Αιγίου το περασμένο Σαββατοκύριακο, κατά τη διάρκεια του εικαστικού καλλιτεχνικού εργαστηρίου με θέμα: «Η σημασία της λαϊκής τέχνης στην καρναβαλική χειρωναξία», στο οποίο δίδαξαν ο εικαστικός Β.Λιακόπουλος και η διακοσμήτρια Χρ.Παπαζαχαροπούλου.

Λίγο πριν το μεσημέρι, κληρώθηκαν για τρεις τυχερούς ένα ποδήλατο και δύο από τα έργα τέχνης της έκθεσης. Την κλήρωση πραγματοποίησε ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Στάθης Θεοδωρακόπουλος, που ήταν παρών στη γιορτή και όπως φάνηκε, το καταδιασκέδασε!

Η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας κα Βασιλική Ψυχράμη δήλωσε σχετικά: “Η “Καρναβαλική Ποδηλατάδα” είναι μια νέα διοργάνωση που, με σύμμαχο τον καλό καιρό, έδωσε μια χαρούμενη γιορτινή νότα στο κέντρο του Αιγίου, τόσο απαραίτητη την περίοδο που διανύουμε. Είδαμε τα παιδιά να γελούν, να παίζουν και να διασκεδάζουν και αυτή ήταν για μας η μεγαλύτερη επιτυχία”.

Με ανακοίνωσή της, η ΔΗΚΕΠΑ ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συμμετείχαν στην ποδηλατάδα, μικρούς και μεγάλους αλλά και τις επιχειρήσεις: Φυσικό μεταλλικό νερό “Αύρα”, Γλυκά κουταλιού “Κλωνής”, Super Market “Carrefour Μαρινόπουλος” (για τις γκοφρέτες), τα καφεκοπτεία Γ.Φιλιππόπουλου, Κ.Βίλλιου, Χρ.Διαμαντόπουλου, Μάρθας Σκούντζου, Ζ.Κουτροπούλου-Ο “Καφές της Ζωής” (για τις καραμέλες), το ινστιτούτο αισθητικής “Benessere” και την αισθητικό Νάντια Πολυδωροπούλου για το face painting των παιδιών, την Κωνσταντίνα Κοντεσοπούλου για το σερβίρισμα των γλυκών και τα σουβλάκια “Λιατσής-Λιακόπουλος”, “Ράγιος-Κόλλιας” για την ευγενική τους προσφορά.

 

[widgetkit id=96]