«Ημέρες Θεατρικών Συναντήσεων» στο «Γ. Παππάς» από 10 έως 17 Ιουλίου με ελεύθερη είσοδο

1217

Οι «Ημέρες Θεατρικών Συναντήσεων» επανέρχονται και πάλι υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Αθλητισμού και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2024» του Δήμου Αιγιαλείας.

Οι «Ημέρες Θεατρικών Συναντήσεων», αποτελούν έναν από τους πιο αγαπημένους θεσμούς στην περιοχή, αναδεικνύοντας το αστείρευτο ταλέντο και το μεράκι των ανθρώπων που στελεχώνουν τις θεατρικές ομάδες της Αιγιάλειας και προσφέρουν ψυχαγωγία στο κοινό προσφέροντας σημαντικά στην πολιτιστική δυναμική της περιοχής.

Το θεατρικό φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 10 Ιουλίου έως και την Τετάρτη 17 Ιουλίου, με την συμμετοχή επτά θεατρικών ομάδων της Αιγιάλειας που θα παρουσιάσουν τις παραγωγές τους στο κοινό, στο υπαίθριο θέατρο «Γεώργιος Παππάς», που βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης».

Η είσοδος, όλες τις ημέρες της διοργάνωσης, θα είναι ελεύθερη, ενώ όλες οι παραστάσεις θα έχουν ώρα έναρξης στις 21:30.

THEATRIKES- AFISA

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

 

Τετάρτη 10 Ιουλίου: «Η Δίκη του πολέμου», Θεατρική Ομάδα Αποφοίτων – Παιδική σκηνή

Παιδική αντιπολεμική κωμωδία

Τα λίγα παιδιά που καταφέρνουν να επιζήσουν μετά από έναν φονικό πόλεμο συλλαμβάνουν τον Πόλεμο, τη Βόμβα και τον Πολεμοκάπηλο και τους δικάζουν ως υπαίτιους της καταστροφής. Ανταλλάσσονται λογικά αλλά και παράλογα επιχειρήματα υπέρ και κατά του πολέμου, ενώ ο Πύραυλος αναλαμβάνει την υπεράσπιση των κατηγορουμένων. Η Βόμβα βέβαια απειλεί τους πάντες ότι θα … σκάσει. Όμως η εμφάνιση της Ειρήνης ανατρέπει όλα τα φιλοπόλεμα επιχειρήματα και το έργο ολοκληρώνεται μ’ έναν φιλειρηνικό λόγο κι ένα αντιπολεμικό τραγούδι.

«Στον πόλεμο δεν έχει νικητές και νικημένους,

Στα πεδία των μαχών έχει μονάχα σκοτωμένους»

 

Πέμπτη 11 Ιουλίου: «Φωνάζει ο κλέφτης», Θεατρική Ομάδα Σκεπαστού

Ένας έντιμος λογιστής, ο Τιμολέων, αναλαμβάνει την εκκαθάριση των βιβλίων ενός οργανισμού τον οποίο διευθύνει ο κύριος Σόλων, στρατηγός εν αποστρατεία. Ύστερα από εξονυχιστική έρευνα,  αποκαλύπτει τις διαχειριστικές ατασθαλίες του κουνιάδου τού στρατηγού, ο οποίος όμως κινείται για χρόνια με τις πλάτες της αδερφής του Λίας. Οι αποκαλύψεις θα φέρουν σύγχυση και η όλη αναστάτωση θα οδηγήσει στη φυλακή τον κακόμοιρο τον Τιμολέοντα, που υπερασπίζεται την αλήθεια και στο τέλος θα δικαιωθεί. Σπουδαίος «τοπιογράφος» της αθηναϊκής κοινωνίας των δεκαετιών του ’50 και του ’60 και δεινός σχεδιαστής χαρακτήρων, ο Δημήτρης Ψαθάς καταγράφει με μοναδικό τρόπο καταστάσεις που φαίνεται ότι στην Ελλάδα έχουν μια… μόνιμη επικαιρότητα.

 

Παρασκευή 12 Ιουλίου: «Οικογένεια Άνταμς» – «The musicArts»

Η μουσικοθεατρική ομάδα «The musicArts» έρχεται με μια μαύρη κωμωδία για να σκορπίσει ατελείωτο γέλιο!

Η οικογένεια Άνταμς ζει σε έναν σκοτεινό και περίεργο κόσμο. Η κόρη τους Wednesday μεγαλώνει και ερωτεύεται ένα γλυκό αγόρι από τον «έξω» κόσμο! Τι θα συμβεί όταν οι δύο αυτές οικογένειες συναντηθούν; Το φυσιολογικό θα συγκρουστεί με το μη φυσιολογικό, οι γάμοι θα κλονιστούν και τα μυστικά θα αποκαλυφθούν! Θα καταφέρει τελικά να θριαμβεύσει η αγάπη; Αν είσαι Άνταμς όλα μπορούν να συμβούν!!!

 

Σάββατο 13 Ιουλίου: «ΤOK Show», Θεατρική Έκφραση Αιγίου (Θ.Ε.Α).

Κάποιοι άνθρωποι, οι οποίοι πάσχουν από κάποιου είδους ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή (toc), που τους καθιστά τη ζωή ιδιαίτερα δύσκολη, συναντιούνται στον προθάλαμο ενός ιατρείου προκειμένου να συναντήσουν έναν μεγάλης φήμης ιατρό. Ο εν λόγω γιατρός όμως δεν εμφανίζεται και έτσι αποφασίζουν να αντιμετωπίσουν τους ψυχαναγκασμούς τους κάνοντας προσπάθεια όλοι μαζί σαν ομάδα.

Συζητούν, μαλώνουν, χορεύουν παρουσιάζοντας το «θέμα» ή τις σκέψεις τους. Αυτοί οι «ασθενείς», αν όντως είναι ασθενείς, μετρώντας τις δυνάμεις τους απέναντι στην αδυναμία τους, υφαίνουν έναν ανθρώπινο ιστό τον οποίο ο θεατής παρατηρεί αναγνωρίζοντας ενδεχομένως κάποιον απ’ τους δικούς του μικρούς ή μεγάλους ψυχαναγκασμούς. Το έργο βάζει στο μικροσκόπιο της υπερβολής, όπως άλλωστε κάνουν όλα τα θεατρικά έργα, κάποια από τα προβλήματα των ανθρώπων που ζουν ανάμεσά μας και καταλήγουν εμμονικοί και δυστυχώς κάποιες φορές μόνοι.

(Το έργο είναι ακατάλληλο για άτομα κάτω των 16 ετών).

 

Κυριακή 14 Ιουλίου: «Όποιος θέλει να χωρίσει να σηκώσει το χέρι του», Θεατρική Ομάδα Αποφοίτων

Ένας έρωτας που διαρκεί είκοσι χρόνια μα μένει ανομολόγητος… Φιλίες που πρέπει να φορέσουν άλλα ρούχα απ’ τα δικά τους για να μπορέσουν να σταθούν… Ένας τέλειος γάμος που διαλύεται μόλις ανάβει λίγο φως…Υπέροχες ζωές που διαφημίζονται αξιοζήλευτα στο instagram αλλά όχι μεταξύ τους…Οικογενειακά πρότυπα χαράς που κουκούλωσαν την χαρά… Και όλα αυτά με γέλιο. Με πολύ γέλιο! Γιατί τελικά…τι άλλο μας μένει;

(Το έργο είναι κατάλληλο για άτομα άνω των 12 ετών).

 

Δευτέρα 15 Ιουλίου: «Περιμένοντας το 8» – Θεατρικό Εργαστήρι Αιγείρας

Το Αλτσχάϊμερ δεν είναι μία μόδα της εποχής. Τι θα έλεγαν αυτοί οι άνθρωποι αν τους δινόταν ένα διάλειμμα και μπορούσαν να βγουν από την ασθένεια τους; Πόσο δυνατή πρέπει να είναι μία αγάπη όταν πρέπει να παλέψει με μία μνήμη που σβήνει; ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟ 8. Θεατρική Παράσταση από το ομώνυμο βιβλίο του Πάνου Νιάγκου. Σκηνοθεσία: Πάνος Βασιλόπουλος.

 

Τρίτη 16 Ιουλίου: «Της Κακομοίρας», Θεατρική Ομάδα Διακοπτού

Ο «Μπακαλόγατος» με τον αξέχαστο Κώστα Χατζηχρήστο, είναι γνωστός από την ταινία «ΤΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ» (1963) σε σενάριο και σκηνοθεσία του Ντίνου Κατσουρίδη. Το σενάριο βασίστηκε στο ομώνυμο θεατρικό έργο των Χρήστου και Γιώργου Γιαννακόπουλου. Μια εμβληματική και ανεπανάληπτη λαϊκής ανταπόκρισης επιτυχία, μια ξέφρενη κωμωδία που χαιρόμαστε ακόμα και σήμερα και παρόλο που την έχουμε δει εκατοντάδες φορές, έχουμε την αίσθηση πως τη βλέπουμε για πρώτη φορά! Μια διαχρονική κωμωδία που θα προσφέρει πολύ γέλιο.

 

Τετάρτη 17 Ιουλίου: «ΓΚΟΛΦΩ», Θεατρική Σκηνή «Ανάγεννησις» Ακράτας

O Πολιτιστικός Σύλλογος «Αναγέννησις» Ακράτας, παρουσιάζει το έργο «Γκόλφω», του τυφλού δραματουργού και ποιητή του τόπου μας Σπυρίδωνος Περεσιάδη. Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία των Έλενα Καλαϊτζή και Ίνγκριντ Κουτσουρέλη (theater group GREINE LINDA), πρωτότυπη μουσική Μιχάλη Καλογεράκη, σχεδιασμό φωτισμού Μάριου Κουτσουρέλη, με συνοδεία ζωντανής μουσικής.