ΑΙΓΙΟ: Τίμησαν την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, τα χορωδιακά σύνολα της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

0
330

Γέμισε μελωδίες και φωνές χορωδών κάθε ηλικίας η πλατεία Υψηλών Αλωνίων στο Αίγιο το βράδυ της Τετάρτης, στη συναυλία που διοργανώθηκε από τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. προς τιμήν της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής (21 Ιουνίου) και με γενικό τίτλο «Τόσα καλοκαίρια».  

Η Δημοτική Παιδική-Νεανική Χορωδία Αιγιαλείας, η Χορωδία ΚΑΠΗ Αιγίου και η Χορωδία Ενηλίκων Διακοπτού, υπό τη διεύθυνση της Βασιλικής Νάσση, τραγούδησαν παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα τραγούδια του ελληνικού ρεπερτορίου, με τρυφερότητα και συνάμα με δυναμισμό. Τις χορωδίες συνόδεψαν οι μουσικοί: Ανδρέας Ζαφειρόπουλος (πιάνο), Χριστιάνα Ζάρου (βιολί), Παύλος Νικητόπουλος (μπουζούκι-κιθάρα), Γιώργος Μπαμπαράκος (τρομπέτα), Υρώ Καραμανόγλου (κανονάκι) και Ελένη Λουκοπούλου (ακκορντεόν).

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής συμπίπτει με την πρώτη μέρα του καλοκαιριού και το Αίγιο τα τελευταία χρόνια, τη μετατρέπει σε γιορτή με αθρόα συμμετοχή κοινού. Kαθιερώθηκε το 1982 με πρωτοβουλία του, τότε, Γάλλου υπουργού πολιτισμού Ζακ Λανγκ (Jack Lang), του Γαλλικού Υπουργείου Πολιτισμού και την αιγίδα του Δήμου του Παρισιού. Η Γιορτή της Μουσικής, από το 1985, εξαπλώθηκε έξω από τα Γαλλικά σύνορα και η Αθήνα, 1η Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, με πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη, ήταν η πρώτη πόλη στην οποία η Γιορτή πραγματοποιήθηκε εκτός Γαλλίας. Σήμερα τιμάται σε όλη την Ευρώπη με συναυλίες που το κοινό παρακολουθεί με αμείωτο ενδιαφέρον.

Το πλήρες πρόγραμμα του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2017 βρίσκεται στην ιστοσελίδα της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., στη διεύθυνση
www.dikepaigialeias.gr/wp/images/2017/summer2017/SUMMER-2017.pdf

 

[widgetkit id=361]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας