Με το “Ελιξίριον Τσέχωφ” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, αρχίζει το Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου Αιγιαλείας και της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

366

Το «Άρμα Θέσπιδος», το θεατρικό σχήμα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας με τη θεατρική παράσταση «Ελιξίριον Τσέχωφ», ταξιδεύει στο Αίγιο, την Τετάρτη 15 Ιουνίου στις 9.15, όπου θα δώσει παράσταση, ανοίγοντας έτσι τις πολιτιστικές εκδηλώσεις της ΔΗ.ΚΕ.Π.Α. για το καλοκαίρι του 2016. Η παράσταση θα δοθεί στο Υπαίθριο Θέατρο “Γιώργος Παππάς” (εξωτερικός χώρος Πολιτιστικού Κέντρου Αιγίου “Αλέκος Μέγαρης). Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων που βρίσκεται στο τελικό στάδιο προετοιμασίας, θα δοθεί τις επόμενες ημέρες στη δημοσιότητα, καλύπτοντας μια ευρεία γκάμα από μουσικοχορευτικές παραστάσεις, συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις για όλη την οικογένεια και όλα τα γούστα.

Το έργο:
Μια  Πρόταση γάμου καταλήγει σε έναν τρικούβερτο καβγά για αγελαδοβοσκές  με λιποθυμίες και φιλιά.  Μια όμορφη χήρα ταράζεται  όταν στο σπίτι της  μπαίνει  θυμωμένος  ένας  χωριάτης  που μοιάζει με Αρκούδα  και ζητάει τα χρέη του μακαρίτη άντρας της.  Οι δυο  τους  μαλώνουν  τόσο έντονα  που καταλήγουν σε μονομαχία. Και τότε ερωτεύονται παράφορα. Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου  μαζί  με τον λογιστή  του, προσπαθούν να γράψουν  ένα λόγο για την Επέτειο της τράπεζας στο γραφείο τους και ξαφνικά εισβάλει μια ανήμπορη  γυναίκα  που ζητάει τους μισθούς του άντρα της. Η παράσταση αυτή θα παρέχει αληθινή ψυχαγωγία, υψηλού επιπέδου, για μικρούς και μεγάλους.

Συντελεστές:
Μετάφραση: Λυκούργος Καλλέργης
Σκηνοθεσία: Χρήστος Στρέπκος
Σκηνικά  – Κοστούμια: Θάλεια Ιστικοπούλου  
Κίνηση: Μαριμίλλη Ασημακοπούλου

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ελένη Καλαντζοπούλου,  Κατερίνα Κολλυροπούλου, Βασίλης Κόκκαλης, Γιάννης Τσάκωνας.

Τιμή εισιτηρίου: 8 € γενικό, 5 € μειωμένο.