Το διήμερο 16-17 Ιουλίου στον Ελαιώνα Αιγιαλείας, η 9η Γιορτή Λαδιού και Ελιάς

0
282

Για 9η συνεχή χρονιά διοργανώνεται φέτος η Γιορτή Λαδιού και Ελιάς, ένα διήμερο αφιερωμένο στην ελιά και το ελαιόλαδο, δύο πολύτιμων προϊόντων που πρωταγωνιστούν στη μεσογειακή διατροφή αλλά και διαθέτουν αξεπέραστες καλλυντικές και φαρμακευτικές ιδιότητες. Το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Ιουλίου, η παραλιακή πλατεία της κοινότητας Ελαιώνα του Δήμου Αιγιαλείας θα φιλοξενήσει την καθιερωμένη γιορτή, σε συνδιοργάνωση της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., της αντιδημαρχίας Ανατολικής Αιγιαλείας και της Τοπικής Κοινότητας Ελαιώνα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ενημερωτικές και ψυχαγωγικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους, με απώτερο σκοπό την προώθηση των προϊόντων της ελιάς και του ελαιολάδου, σε συνδυασμό με έκθεση παραγωγών προϊόντων της ελιάς. Επίσης, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα προσφερθούν στο κοινό κεράσματα με βάση την ελιά και το λάδι.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 9ης Γιορτής Λαδιού και Ελιάς έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ
•    7.00 μ.μ. «Παιχνίδια με άρωμα ελιάς»: Τα παιδιά (αλλά και όσοι αισθάνονται παιδιά) θα απασχοληθούν ευχάριστα με παιχνίδια μνήμης, παζλ και…ελιοδρομίες.
•    8.30 μ.μ. Συναυλία μελών της Δημοτικής-Παιδικής Νεανικής Χορωδίας Αιγιαλείας και παράσταση παραδοσιακών χορών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τέμενης “Η Ένωση” και το Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ
•    7.00 μ.μ. “Το εργαστήρι της ελιάς”: Στο υπαίθριο εικαστικό εργαστήρι της γιορτής, μικροί και μεγάλοι θα επιδοθούν σε ζωγραφική και κατασκευή ανάγλυφων ελαιόδεντρων από χαρτί.
•    8.30 μ.μ. Παράσταση από το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πατρών. Θα ακολουθήσει μουσική βραδιά με έντεχνο λαϊκό τραγούδι με την ‘Αιγιώτικη κομπανία’.

Χορηγός είναι το φυσικό μεταλλικό νερό “Αύρα”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας