Το πολιτιστικό καλοκαίρι ξεκινάει με μουσική, θέατρο και χορό!

592

Ξεκίνημα για το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι – 2019», που διοργανώνει η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., με τρεις εκδηλώσεις στην πόλη του Αιγίου, ενώ αναμένεται και το ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα περιλαμβάνει τα δρώμενα στο σύνολο της περιφέρειας του δήμου Αιγιαλείας.

Την Παρασκευή 21 Ιουνίου το υπαίθριο θέατρο «Γεώργιος Παππάς», υποδέχεται την πολυαναμενόμενη παράσταση «Η Νεράιδα και το Παληκάρι» του Λάκη Μιχαηλίδη σε διασκευή – σκηνοθεσία  του Γιώργου Βάλαρη, με τη συμμετοχή γνωστών και καταξιωμένων ηθοποιών.

Πληροφορίες Παράστασης:

Στην Κρήτη, όπου διαδραματίζεται η ιστορία μας, οι βεντέτες έχουν την τιμητική τους. Έτσι λοιπόν δύο γνωστές και εύπορες οικογένειες οι Φουρτουνάκηδες και οι Βροντάκηδες είναι στα μαχαίρια. Οι Βροντάκηδες έχουν ένα γιο τον Μανούσο  και οι Φουρτουνάκηδες έχουν μια μοναχοκόρη το Κατερινιώ. Σε ένα γλέντι μέλλει να συναντηθούν για πρώτη φορά και εκεί με την πρώτη ματιά ανθίζει ένας έρωτας μεγάλος! Όλα αλλάζουν όμως όταν αποκαλύπτεται η πραγματική ταυτότητα των δύο νέων, με ανατροπές, κωμικές και δραματικές εξελίξεις , μέχρι να φθάσει η στιγμή που θα πούμε «και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα», σε ένα κρητικό γλέντι με τη λύρα του Κρητικού καλλιτέχνη Νίκου Ζωιδάκη!

 Πρωταγωνιστούν: Μαρία Κορινθίου, Παναγιώτης Πετράκης, Σταύρος Νικολαίδης, Ευτυχία Φαναριώτη, Ανδρέας Κωνσταντινίδης, Κοσμάς Ζαχάρωφ. Φιλική συμμετοχή: Πέτρος Ξεκούκης. Στο ρόλο της μητέρας Φουρτουνάκη  η Όλγα Πολίτου και στο ρόλο του πατέρα Φουρτουνάκη  ο Τάσος Κωστής. Την παραδοσιακή Κρητική μουσική και τα τραγούδια της παράστασης ερμηνεύει ζωντανά με την ορχήστρα του ο δημοφιλής Κρητικός λυράρης Νίκος Ζωιδάκης

Συμμετέχουν: Κων/νος Φρίγγας, Χρήστος Ιντζέογλου και ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου. Σκηνικά: Λία Ασβεστά. Κουστούμια: Έλενα Παπανικολάου

Προπώληση: GLAVAS MINIBUS  15€

TIMH ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 18 EURO – ΠΑΙΔΙΚΟ – ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ – ΑΝΕΡΓΩΝ – AMEA: 15 EURO – ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ :15 EURO

 Η καθιερωμένη «Χορωδιακή Συνάντηση», φέτος ακόμη πιο γιορτινή αφού γιορτάζονται τα είκοσι χρόνια της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής», θα πλημμυρίσει με μελωδίες την πλατεία Υψηλών Αλωνίων, το Σάββατο 22 Ιουνίου στις 21:00, με ελεύθερη είσοδο.

Πληροφορίες:

Ένα ταξίδι στον κόσμο της μελωδίας και του στίχου, σε μια συνάντηση πέντε Χορωδιακών συνόλων της Αιγιαλείας στα πλαίσια του εορτασμού των 20 χρόνων της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής.

Συμμετέχουν: Παιδική-Νεανική Χορωδία Αιγιαλείας «Ακούγοντας την καρδιά της μουσικής», Μαέστρος: Βασιλική Νάσση και ορχήστρα . Χορωδία Ενηλίκων Διακοπτού και Χορωδία ΚΑΠΗ Αιγίου «Σάββατο κι απόβραδο..», Μαέστρος: Βασιλική Νάσση και ορχήστρα .

Πολυφωνική Χορωδία Ανατολικής Αιγιαλείας «Με φάρο το φεγγάρι…», Μαέστρος: Κορνέλια Βολοσένκο – Γκολφίνου και πιάνο: Άρης Πιστόλας.

Πολυφωνική Χορωδία Αιγιαλείας «Λίγα τραγούδια… πολλά χρόνια μετά», Μαέστρος: Αλίκη Ζαφείρη και πιάνο: Ανδρέας Αδαμόπουλος.

Χορωδία Αιγίου 1933 «Χρώματα και αρώματα καλοκαιριού», Μαέστρος: Λεωνίδας Χαραλαμπόπουλος, πιάνο: Χριστίνα Αποστολοπούλου, σολίστ: Μαρία Πετεμερίδου.

Η χορευτική παράσταση «…Και όταν σου χορεύω» από το Dancing Club Αίγιου, θα φιλοξενηθεί στο υπαίθριο θέατρο «Γεώργιος Παππάς, την Κυριακή 23 Ιουνίου στις 21:00.

Πληροφορίες:

Μικρές αυτοτελείς χορογραφημένες ιστορίες που  παρουσιάζουν την μεταμόρφωση των ανθρώπων την ώρα που χορεύουν. Θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί, ευρωπαϊκοί, latin, μοντέρνοι, zumba, oriental και  reggaeton χοροί από παιδικά τμήματα και τμήματα ενηλίκων.

Τιμές εισιτηρίων: 5€