Δημοτική Παιδική-Νεανική Χορωδία Αιγιαλείας

676

Η Δημοτική Παιδική-Νεανική Χορωδία Αιγιαλείας ξεκίνησε με τον τίτλο “Παιδική Χορωδία Δήμου Διακοπτού” τον Ιανουάριο του 2008, σε συνεργασία του τότε δημάρχου Διακοπτού κ. Παναγιώτη Βασιλείου και της καθηγήτριας Πιάνου κας Βασιλικής Νάσση, με καταγωγή από το Διακοπτό και εμπειρία σε παιδικά χορωδιακά σχήματα.

Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και μέσα από συνεχείς πρόβες, με τη βοήθεια και τη συμπαράσταση των γονέων του Διακοπτού, δημιουργήθηκε ένα σύνολο 30-35 παιδιών που ξεκίνησε τις εμφανίσεις με ψαλμούς της Μεγάλης Παρασκευής στην εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα Διακοπτού.

Τα επόμενα χρόνια έλαβε μέρος σε φεστιβάλ, εθνικές γιορτές, συναυλίες και εκδηλώσεις εντός και εκτός Αιγιαλείας.

Κατόπιν πρότασης της προέδρου της ΔΗΚΕΠΑ κας Βασιλικής Ψυχράμη τον Οκτώβριο του 2012, δημιουργήθηκε ένα νέο τμήμα της χορωδίας στο Αίγιο, με έδρα το Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου (Παλαιό Νοσοκομείο).

Σκοπός των διοργανωτών είναι η συνένωση των δύο τμημάτων σε ένα μεγαλύτερο σχήμα με τον τίτλο “Δημοτική Παιδική-Νεανική Χορωδία Αιγιάλειας” και η συμμετοχή σε περισσότερες εκδηλώσεις, παράγοντας πολιτισμό στον τόπο μας. Η αρχή έγινε με την εντυπωσιακή συναυλία “Το Όνειρο των Χριστουγέννων” στις 23 Δεκεμβρίου 2012 στο κινηματοθέατρο “Απόλλων” στό Αίγιο.
   
Οι πρόβες της Χορωδίας γίνονται:
1.Το τμήμα Αιγίου κάθε Σάββατο 11.00 έως 13.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου (Παλιό Νοσοκομείο).
2.Το τμήμα Διακοπτού κάθε Κυριακή 10.30 έως 12.30 στο Δημοτικό Σχολείο Διακοπτού.

Η συμμετοχή των παιδιών είναι δωρεάν. Δεκτά γίνονται αγόρια και κορίτσια ηλικίας άνω των 6 ετών.
Τηλ. επικοινωνίας με τη μαέστρο Βασιλική Νάσση 6940-775988.