«Απόλλων»: Συνεχίζει με τις ταινίες «Ο Μπο Φοβάται» και «Άρρηκτος Δεσμός – Δωρεάν προβολή από την Κινηματογραφική Λέσχη

352

cover-19Με τις ταινίες «Ο Μπο Φοβάται» και «Άρρηκτος Δεσμός» θα συνεχίσει το πρόγραμμα προβολών του ο Δημοτικός Κινηματογράφος «Απόλλων» στο Αίγιο, από την Πέμπτη 11 Μαΐου έως και την Τετάρτη 17 Μαΐου, ενώ την Δευτέρα 15 Μαΐου, η Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου «επιστρέφει» με την ταινία «Ιnterdependence» με ελεύθερη είσοδο.

Πρόγραμμα προβολών

 

Από την Πέμπτη 11 έως και το Σάββατο 13 Μαΐου

18:00: Ο Μπο Φοβάται

21:30: Άρρηκτος Δεσμός

 

Την Δευτέρα 15 Μαΐου

19:00: Άρρηκτος Δεσμός

21:30: Ιnterdependence

(Από την Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου με ελεύθερη είσοδο)

 

Την Τρίτη 16 και την Τετάρτη 17 Μαΐου

19:00: Άρρηκτος Δεσμός

21:30: Ο Μπο Φοβάται

 

Γενική είσοδος: 5 ευρώ

 

Ο Μπο Φοβάται

Ο φοβιτσιάρης Μπο Γουάσερμαν (Χοακίν Φοίνιξ) ζει μόνος του σε ένα διαμέρισμα στο κέντρο, όπου κάθε στιγμή είναι ένας εφιάλτης. Επιρρεπής στις κρίσεις πανικού και την παράνοια, επισκέπτεται τον ψυχολόγο του (Στίβεν ΜακΚίνλεϊ Χέντερσον), που τον προετοιμάζει για την επικείμενη επίσκεψη στη μητέρα του (Πάτι ΛουΠον). Όμως, την παραμονή της αναχώρησης του Μπο επέρχεται το χάος και η ζωή του εκτροχιάζεται σε μία σουρεαλιστική καινούρια διάσταση. Μην μπορώντας να φτάσει στον προορισμό του και με τον κόσμο να έχει αποτρελαθεί, ο Μπο ταξιδεύει σε δρόμους που δεν είναι καταγεγραμμένοι σε κανένα χάρτη και αναγκάζεται να αντιμετωπίσει τη ζωή του και τα ψέματα που έχει πει στους κοντινούς του ανθρώπους.

Από τον Άρι Άστερ σκηνοθέτη της Διαδοχής και του Μεσοκαλόκαιρου έρχεται ένα ιδιόρρυθμο όραμα για τον έλεγχο, την κληρονομιά και την απόδραση, για τον κόσμο όπως τον βιώνει ο αξέχαστος Μπο Γουάσερμαν. Μία μεγαλειώδης, επική περιπέτεια και μία ενδόμυχη ανατομή του αγχώδη πρωταγωνιστή, η ταινία μελετά τον άνθρωπο και τη ζωή που δεν έζησε, το ταξίδι ενός ήρωα του οποίου η ιδιοσυγκρασία και η προδιάθεση ταιριάζουν γάντι με τις δοκιμασίες και τις προκλήσεις που του θέτει ο περίγυρος του, η οικογένεια του και ο ίδιος του ο εσωτερικός κόσμος. Η τρίτη ταινία του Άστερ είναι ένα σκοτεινό κωμικό έπος, σύγχρονο και διαχρονικό, για μία ζωή κάτω από το μικροσκόπιο, μία ζωή που εκτροχιάζεται.

Σκηνοθεσία: Άρι Αστερ.

Πρωταγωνιστούν: Χοακίν Φίνιξ, Πάτι ΛουΠόν, Νέιθαν Λέιν, Εϊμι Ράιαν, Πάρκερ Πόουζι. Διάρκεια: 179 λεπτά.

Άρρηκτος Δεσμός

Στην τελευταία του αποστολή στο Αφγανιστάν, ο Λοχίας Τζον Κίνλι συνεργάζεται με έναν τοπικό διερμηνέα, τον Αχμέντ. Μετά από μια επίθεση με μοναδικούς επιζώντες τους δύο άντρες, ο Αχμέντ θα μεταφέρει τον τραυματισμένο Τζον σε ένα ασφαλές μέρος, χιλιόμετρα μακριά. Όταν ο Τζον γυρίσει στην Αμερική και μάθει πως ο Αχμέντ βρίσκεται σε κίνδυνο, αποφασίζει να επιστρέψει πίσω για να βοηθήσει τον φίλο του, ξεπληρώνοντας το χρέος του προτού να είναι αργά.

Σκηνοθεσία: Γκάι Ρίτσι.

Πρωταγωνιστούν: Τζέικ Τζίλενχαλ, Νταρ Σαλίμ, Τζόνι Λι Μίλερ. Διάρκεια: 123 λεπτά.

Ιnterdependence (Αλληλεξάρτηση)

Η ταινία αποτελείται από έντεκα ιστορίες, οι οποίες λαμβάνουν χώρα στις πέντε ηπείρους κι αναδεικνύει τις αλληλένδετες σχέσεις μεταξύ της ανθρώπινης κοινωνίας και του φυσικού περιβάλλοντος που διαρκώς επιδεινώνονται απ’ την κλιματική κρίση.

Οι συμμετέχοντες κινηματογραφιστές έχουν επιλεγεί τόσο για τις καθιερωμένες καλλιτεχνικές τους ιδιότητες, όσο και για την ισχυρή δέσμευσή τους για την αντιμετώπιση των θεμάτων που σχετίζονται με την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και την κλιματική κρίση.

Σκηνοθεσία: Φάουζι Μπενσαΐντι, Μαχαμάτ-Σάλεχ Χαρούν, Άζα Χορλεϊφσντότιρ, Σαλομέ Λαμάς, Μπετίνα Όμπερλι, Νίλα Μαντχάμπ Πάντα, Σαρμπανού Σαντάτ, Σίλβιο Σολντίνι, Ντανιέλα Τόμας, Λεόν Γουάνγκ, Κάριν Ουίλιαμς. Διάρκεια: 98 λεπτά.