Η “Μικρά Αγγλία” από την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου στον “Απόλλωνα”

670

Με την νέα ταινία του σπουδαίου σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη “Μικρά Αγγλία”, υποδέχεται τη νέα χρονιά ο Δημοτικός Κινηματογράφος “Απόλλων” στο Αίγιο. Πρόκειται για ένα έργο που βασίζεται στο ομώνυμο λογοτεχνικό μπεστ σέλερ της Ιωάννας Καρυστιάνη, αναβιώνοντας την περίκλειστη κοινωνία της προπολεμικής Άνδρου, που ονομαζόταν “Μικρά Αγγλία” λόγω των εφοπλιστικών συναλλαγών αλλά και της αντιπαλότητας με την πανίσχυρη Αγγλική ναυτιλία της εποχής. Η ταινία θα προβάλλεται από την Πέμπτη 2 έως την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ: Άνδρος, τέλη της δεκαετίας του 1920, όπου ο έρωτας, η μοίρα και το αλμυρό νερό, πρόκειται να καθορίσουν τη ζωή των νεαρών αδελφών Όρσας και Μόσχας Σαλταφέρου. Κόρες ενός καπετάνιου χαμένου διαρκώς στα πελάγη, μεγαλώνουν με τη μητέρα τους Μίνα, μια στεγνή γυναίκα, η οποία μετρά τα πάντα ως επενδύσεις και αποδόσεις. Θα αρνηθεί λοιπόν, τη γαμήλια πρόταση του φτωχού υποπλοιάρχου Σπύρου Μαλταμπέ, με τον οποίο είναι ερωτευμένη η Όρσα, αναγκάζοντάς την να παντρευτεί τον νεαρό καπετάνιο και πλοιοκτήτη Νίκο Βατοκούζη. Ωστόσο, ο Μαλταμπές όχι μόνο δεν θα αργήσει να εξελιχθεί σε περιζήτητο καραβοκύρη αλλά θα γίνει και μέλος της οικογένειας Σαλταφέρου, παίρνοντας για γυναίκα του τη μικρή Μόσχα. Έτσι αδελφές, καπεταναίοι και ένας ανομολόγητος έρωτας, θα προσπαθήσουν να συμβιώσουν κάτω από την ίδια στέγη, τη στιγμή που το νησί τους ετοιμάζεται να χτυπηθεί από τη θύελλα του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.

Σκηνοθεσία: Παντελής Βούλγαρης. Παίζουν: Πηνελόπη Τσιλίκα, Σοφία Κόκκαλη, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Αννέζα Παπαδοπούλου, Μάξιμος Μουμούρης. Ώρες προβολών: 6-9, 9-12.