Ολοκληρώθηκε η φετινή σεζόν για τον Δημοτικό Κινηματογράφο “Απόλλωνα”-Ραντεβού το φθινόπωρο!

651

Με την ταινία “Mad Max: Ο δρόμος της οργής” ολοκληρώθηκε η φετινή σεζόν για τον Δημοτικό Κινηματογράφο “Απόλλωνα” στο Αίγιο, που από φέτος μπήκε σε μια νέα, εξωστρεφή εποχή, στο πλαίσιο της προσπάθειας της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.) για την προώθηση του κινηματογράφου ως δημοφιλούς μέσου ψυχαγωγίας και καλλιέργειας για όλες τις ηλικίες.

Η φετινή περίοδος χαρακτηρίστηκε από την προμήθεια και λειτουργία της νέας ψηφιακής κινηματογραφικής μηχανής, που έδωσε τη δυνατότητα στον κινηματογράφο να προβάλει επιλεγμένες ταινίες ταυτόχρονα με την κυκλοφορία τους και πάντα με τέλεια εικόνα και ήχο. Συνολικά προβλήθηκαν 34 ταινίες, αρκετές εκ των οποίων διακρίθηκαν με βραβεία Όσκαρ και Χρυσές Σφαίρες, ενώ ανάμεσα στις πρώτες προβολές ξεχωρίζει η τεράστια εισπρακτική επιτυχία “50 αποχρώσεις του γκρι” που κυριολεκτικά “έσπασε ταμεία”. Παράλληλα, προβλήθηκαν και δημοφιλείς ελληνικές ταινίες, όπως και κινούμενα σχέδια που κέρδισαν την αγάπη μικρών και μεγάλων.

Κορυφαία στιγμή φέτος για τον Δημοτικό Κινηματογράφο “Απόλλωνα”, υπήρξε αναμφισβήτητα η πρόσφατη εκδήλωση και προβολή της ταινίας “Nebraska” προς τιμήν του αιγιώτη στην καταγωγή και βραβευμένου με 2 Όσκαρ σκηνοθέτη Αλεξάντερ Πέιν, στην οποία ήταν παρών και μάλιστα μίλησε με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για την αίθουσα και την κλασσική, αγαπημένη της μορφή. Εξάλλου, λίγες εβδομάδες νωρίτερα στον “Απόλλωνα” φιλοξενήθηκε τιμητική εκδήλωση για την αιγιώτισσα ηθοποιό Μαρία Καλλιμάνη, η οποία τιμήθηκε με το α’ βραβείο γυναικείου ρόλου από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου.

Τέλος, φιλοξενήθηκαν και φέτος στην ευρύχωρη αίθουσα του “Απόλλωνα”, μία από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές αίθουσες της Ελλάδας, αρκετές εκδηλώσεις που διοργάνωσαν τοπικοί φορείς και σύλλογοι. Ξεχωριστή υπήρξε η διοργάνωση του 3ου Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας που διήρκησε 2 μέρες και ήταν αφιερωμένο στα 100 χρόνια του ελληνικού κινηματογράφου, με μαθητές σχολείων της Αιγιάλειας να ζωντανεύουν επί σκηνής, αξέχαστα στιγμιότυπα από δημοφιλείς ελληνικές κωμωδίες.

Η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας κα Μαρία Τσουκαλά και το Δ.Σ., ευχαριστούν θερμά τους σινεφίλ της πόλης που “αγκάλιασαν” για μια ακόμη σεζόν τον κινηματογράφο “Απόλλωνα” και ανανεώνουν το ραντεβού για το φθινόπωρο, οπότε αναμένονται νέες εκπλήξεις που σίγουρα θα ενθουσιάσουν τους λάτρεις της 7ης Τέχνης.