Πρεμιέρα για τον δημοτικό κινηματογράφο «Απόλλωνα» με τα «Καλάβρυτα 1943»

258

Ήγγικεν η ώρα! Έπειτα από ενάμιση χρόνο αβεβαιότητας, φόβου και εγκλεισμού, η πολυπόθητη στιγμή που άπαντες οι λάτρεις της έβδομης τέχνης καρτερούσαν, αποτελεί πλέον γεγονός! Ο Δημοτικός Κινηματογράφος «Απόλλων» ξεκινά και επίσημα τις προβολές του, αρχής γενομένης από αυτή την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021 με την πολυαναμενόμενη ταινία «Καλάβρυτα 1943», τηρώντας απαρέγκλιτα όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα. Από εφέτος ο «Απόλλων» αναβαθμίστηκε με νέα οπτικοακουστικά συστήματα τελευταίας γενιάς, προκειμένου να προσφέρει σε κάθε σινεφίλ, μία ολοκληρωμένη κινηματογραφική εμπειρία, με ταυτόχρονη μείωση στην τιμή του εισιτηρίου και γενική είσοδο στα 5 ευρώ!

Η ταινία «Καλάβρυτα 1943» του Νικόλα Δημητρόπουλου με τον Μαξ φον Σίντοφ στον τελευταίο του κινηματογραφικό ρόλο, ζωντανεύει στην μεγάλη οθόνη το μαρτυρικό Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων. Η Καρολάιν Μάρτιν, δικηγόρος και εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης εναντίον της ελληνικής αξίωσης για πολεμικές αποζημιώσεις για την περίοδο της ναζιστικής κατοχής, επισκέπτεται την Ελλάδα και συναντά τον Νικόλα Ανδρέου, έναν από τους τελευταίους εν ζωή επιζήσαντες της Σφαγής των Καλαβρύτων του 1943. Όσο ο Νικόλας εξιστορεί τα γεγονότα του παρελθόντος, οι δυο τους θα αντιπαρατεθούν με τις προσωπικές τους προκαταλήψεις και πεποιθήσεις σε μια επίπονη αναμέτρηση που θα τους φέρει πιο κοντά. Το καθαρτήριο αυτό ταξίδι μέσα από ένα σκοτεινό κεφάλαιο της ιστορίας θα καταλήξει στην αναγνώριση μιας αμοιβαίας ανάγκης: την αναζήτηση της ελπίδας.

Πρόγραμμα Προβολών: Παρασκευή 12/11 έως και Τετάρτη 17/11

Ώρες Προβολών: 19:00 και 21:30

Γενική είσοδος: 5 ευρώ

Σκηνοθεσία: ΝΙΚΟΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Σενάριο: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ

Ηθοποιοί: ΔΑΝΑΗ ΣΚΙΑΔΗ, ΜΑΞ ΦΟΝ ΣΙΝΤΟΦ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ, ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ, ΜΑΞΙΜΟΣ ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΣ, ΤΑΣΟΣ ΚΑΡΛΗΣ, ΑΛΙΣ ΚΡΙΓΚΕ, ΜΑΡΤΙΝ ΛΑΕΡ, ΑΣΤΡΙΝΤ ΡΟΣ, ΤΟΜΑΣ ΑΡΑΝΑ

Διάρκεια: 99 λεπτά

Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 12 ΕΤΩΝ

Υγειονομικά πρωτόκολλα

Ο χώρος του κινηματογράφου θα είναι μικτός με πληρότητα 50% και χωρητικότητα 353 ατόμων. Θα μπορείτε να εισέρχεστε με πιστοποιητικό εμβολιασμού (ισχύει 14 ημέρες από την ημερομηνία ολοκλήρωσης του εμβολιασμού) ή νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και έχει ισχύ 180 ημέρες μετά από αυτόν). Σε διαφορετική περίπτωση υποχρεούστε να προσκομίσετε αρνητικό rapid-test (το οποίο θα πρέπει να έχει διενεργηθεί εντός 48 ωρών) ή αντίστοιχα αρνητικό pcr (το οποίο θα πρέπει να έχει διενεργηθεί εντός 72 ωρών). Παρέα με τα άνωθεν πιστοποιητικά θα πρέπει να προσκομίσετε και αστυνομική ταυτότητα, δίπλωμα, διαβατήριο ή οποιοδήποτε άλλο αποδεικτικό ταυτότητας, προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας.

Οι ανωτέρω υποχρεώσεις καταλαμβάνουν όλους τους ενηλίκους. Οι ανήλικοι από 4 ετών μέχρι και 17 υποχρεούνται να προσκομίσουν δήλωση αρνητικού self test του τελευταίου 24ώρου. Τέλος η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική. Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας και την αποφυγή του συνωστισμού, καλό θα ήταν να προσέρχεστε στον χώρο του κινηματογράφου τουλάχιστον 20 λεπτά πριν την έναρξη της εκάστοτε προβολής.

 

Τηρούμε τις αποστάσεις, μένουμε υγιείς και παρακολουθούμε με ασφάλεια σινεμά! Καλές προβολές!