“Το Δωμάτιο” από την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου στον κινηματογράφο “Απόλλωνα”

735

Η αριστουργηματική ταινία “Το δωμάτιο” (Room) που έχει αποσπάσει Χρυσή Σφαίρα και BAFTA Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της Μπρι Λάρσον αλλά και Βραβείο Κοινού στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο, προβάλλεται από την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου έως την Τετάρτη 2 Μαρτίου στον Δημοτικό Κινηματογράφο “Απόλλωνα” στο Αίγιο.

Η ταινία είναι υποψήφια για 4 Oscar (ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου και α΄ γυναικείου ρόλου) και βασίζεται στο ομώνυμο best seller μυθιστόρημα της Έμα Ντόναχιου. Ώρες προβολών: 7.45-10.00 και 10.00-12.15.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ: Ο πεντάχρονος Τζακ έχει μεγαλώσει σε ένα δωμάτιο δέκα τετραγωνικών, στο οποίο συνεχίζει να ζει με τη μητέρα του. Τον έξω κόσμο τον γνωρίζει μόνο από βιντεοσκοπημένες τηλεοπτικές εκπομπές και τις ιστορίες της μητέρας του, καθώς ακόμα κι όταν ένας άντρας τους επισκέπτεται κάθε τόσο, ο Τζακ κρύβεται στην ντουλάπα. Μέχρι την στιγμή που η μαμά του, του εξομολογείται πως αυτός είναι ο απαγωγέας της και δεσμοφύλακάς τους, τον οποίο πρέπει να ξεγελάσουν για να μπορέσουν να δραπετεύσουν.

Σκηνοθεσία: Λένι Αμπράαμσον
Παίζουν: Μπρι Λάρσον, Τζέικομπ Τρέμπλεϊ, Τζόαν Άλεν