“Τρεχάτε ποδαράκια μου” και “Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ”, από Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στον “Απόλλωνα”

788

Πλούσιο θα είναι το πρόγραμμα προβολών για τον Δημοτικό Κινηματογράφο «Απόλλωνα» από Πέμπτη 24 έως Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, μιας και καθημερινά θα προβάλλονται δύο ταινίες για όλες τις ηλικίες και όλα τα γούστα. Ειδικότερα, σε πρώτη προβολή οι μικροί φίλοι μπορούν να παρακολουθήσουν την ταινία «Τρεχάτε Ποδαράκια μου – Ozzy” και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία σινεφίλ θα απολαύσουν την βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών ταινία «Εγώ ο Ντάνιελ Μπλέικ».  

Αναλυτικά:

•    Προβολή 6.15-8.00 «Τρεχάτε ποδαράκια μου» (Ozzy) (Α’ ΠΡΟΒΟΛΗ)

Ο Όζι, ένα συμπαθέστατο μπιγκλ, θα δει την ειδυλλιακή ζωή του να αναστατώνεται, όταν η οικογένεια του πρέπει να πάει στην Ιαπωνία, όπου δεν επιτρέπονται σκυλιά. Έτσι θα βρεθεί σε χώρο φύλαξης σκύλων αλλά η ζωή εκεί είναι δύσκολη. Μαζί με τους νέους φίλους του πρέπει να βρει τη δύναμη να δραπετεύσει και να επιτρέψει σπίτι ασφαλής.
Σκηνοθεσία: Αλμπέρτο Ροντρίγκεζ
Η ταινία θα προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.


•    Προβολή 8.00-10.00 και 10.00-12.00 «Εγώ ο Ντάνιελ Μπλέικ» (I, Daniel Blake) – Χρυσός Φοίνικας Φεστιβάλ Καννών

Έπειτα από ένα σοβαρό καρδιακό επεισόδιο ο 59χρονος ξυλουργός Ντάνιελ Μπλέικ, δεν μπορεί να δουλέψει και περιμένει το κρατικό επίδομα για να ζήσει. Η γραφειοκρατία όμως του δημιουργεί διαρκώς προσκόμματα. Μέσα στο αδιέξοδο που βρίσκεται γνωρίζει τη Κέιτι, μια ανύπαντρη μητέρα δυο παιδιών. Βοηθώντας ο ένας τον άλλον, θα σχηματίσουν μια άτυπη οικογένεια και θα προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν μια πραγματικότητα η οποία χρησιμοποιεί την εσκεμμένη αναποτελεσματικότητα της γραφειοκρατίας ως πολιτικό όπλο.
Σκηνοθεσία: Κεν Λόουτς
Παίζουν: Ντέιβ Τζονς, Χάιλι Σκουάιρς, Σάρον Πέρσι.

 

***Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου θα γίνει μόνο η προβολή της ταινίας “Τρεχάτε ποδαράκια μου” 6.00-7.45 γιατί θα ακολουθήσει η προβολή της κινηματογραφημένης όπερας “Τραβιάτα” από την Εθνική Λυρική Σκηνή.

*** Τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου θα γίνει μόνο η μία προβολή της ταινίας “Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ” 8.00-9.45, μιας και στις 9.45 η Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου θα προβάλει την ταινία «Starred Up».