Πέτυχε το 1ο φεστιβάλ αφήγησης στο Αίγιο – Μικροί και μεγάλοι… έζησαν καλά κι εμείς καλύτερα

263

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 1ο φεστιβάλ αφήγησης παραμυθιού στο Αίγιο, που οργάνωσαν οι εκδόσεις ΗΔΥΦΩΝΟ με την υποστήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού Αιγιάλειας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.).

Πλήθος παιδιών με τους γονείς τους, αλλά και μεγάλοι κατέκλυσαν για δυο ημέρες το αρχοντικό Παναγιωτόπουλου και άκουσαν τους παραμυθάδες και τα παραμύθια τους. Το Σάββατο, στην έναρξη του φεστιβάλ, ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων, Βαγγέλης Ηλιόπουλος, διάβασε το μήνυμα που ο ίδιος έγραψε φέτος για την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου κι έδωσε συμβολικά την αφίσα στον δήμαρχο κ. Καλογερόπουλο και στην πρόεδρο της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κα Τσουκαλά.

Στο φεστιβάλ έδωσαν ζωή τα παιδιά της χορωδίας του 2ου Δημοτικού σχολείου με τη δασκάλα μουσικής κ. Ζουμπουλιά Σπυροπούλου, που τραγούδησαν παιδικά τραγούδια φορώντας στολές παραμυθοηρώων.

Με τη χορωδία έπαιξε βιολί ο Κων/νος Πιλαφτσόγλου και τραγούδησε ο Έβερεστ Μυφτάρι. Με νότες και μουσική έντυσαν επίσης τα παραμύθια και ο σύνθετης Σάκης Παπαδημητρίου σε ένα όμορφο ντουέτο με τη δημοσιογράφο Πέπη Σπηλιωτοπούλου που έπαιξε φλάουτο. Η νηπιαγωγός-παραμυθού Αθηνά Σκανδάμη ένωσε με το μαγικό της κουβάρι όλα τα παραμύθια και υποδέχτηκε τους παραμυθάδες, τον Δημήτρη Μάλλη, τη Ρόη Μουλά, τη Χριστίνα Καρτσωνάκη, την Αναστασία Ευσταθίου, την Άννα Δενδρινού, τον Γιώργο Αυγέρη, την Παναγιώτα Βάρελη, τη Νάγια Νικολοπούλου.

Η Μαρία Παναγιωτακοπούλου, υπεύθυνη των εκδόσεων Ηδύφωνο, ευχαρίστησε όλους που παρακολούθησαν και βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ, τους παραμυθάδες που ήρθαν από διάφορα μέρη της Ελλάδας για να αφηγηθούν τα παραμυθία τους, και κυρίως τα παιδιά που με τόση χαρά και ζωντάνια πλημμύρισαν τον παραμυθένιο σαλόνι του αρχοντικού στο Αίγιο. Τέλος έδωσε ραντεβού για το επόμενο φεστιβάλ αφήγησης παραμυθιού και την υπόσχεση ότι η παραμυθογιορτή θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη.