Με επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση για τα ρευματικά νοσήματα στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης»

1519

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέκος Μέγαρης». Πιο συγκεκριμένα, η ημερίδα με θέμα «Γνωριμία με τα Ρευματικά Νοσήματα» πραγματοποιήθηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ασθενών, Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Παιδιών με ρευματικά νοσήματα «ΡευΜΑζην» και το Σύλλογο Ρευματοπαθών Πάτρας, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Αιγιαλείας, του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου και της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αναφέρθηκαν σημαντικές και χρήσιμες πληροφορίες αναφορικά με τα ρευματικά νοσήματα αλλά και το ρόλο του Συλλόγου Ασθενών. Για τα ρευματικά νοσήματα μίλησαν οι διακεκριμένοι επιστήμονες: Ιωάννης Αντωνόπουλος, Ρευματολόγος, Διδάκτωρ Παν. Ιατρικής Σχολής Πατρών και Δημήτριος Κουσουρής, Ειδικός Παθολόγος.

Χαιρετισμό απηύθυναν, η  Διαμάντω Βασιλακοπούλου-Καρτσωνάκη, Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας-Πρόεδρος ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., ο Γιώργος Αγγελόπουλος, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου, ο Δημήτρης Καρόκης, Ρευματολόγος MSc, Πρόεδρος Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ. Επίσης η Φωτεινή Ασημακοπούλου, Πρόεδρος του Συλλόγου Ρευματοπαθών Πάτρας – Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας «ΡευΜΑζην», μίλησε για τον ρόλο των Συλλόγων Ασθενών στην ενημέρωση – ευαισθητοποίηση -εκπροσώπηση των ασθενών με Ρευματικά Νοσήματα.