Μεγάλη συμμετοχή και χρήσιμες πληροφορίες στο διαδικτυακό σεμινάριο για τον κορωνοϊό, από τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και την Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας

408

Ένα εξαιρετικά χρήσιμο διαδικτυακό σεμινάριο για τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία και τα εμβόλια για τον κορωνοϊό, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι δημότες της Αιγιάλειας και όχι μόνο, σε συνδιοργάνωση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας και της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας (ΕΠΝΕΛ), την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου.

Τη συζήτηση συντόνισε η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και ιατρός πνευμονολόγος κα Μαρία Τσουκαλά, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου κ. Σωτήρης Κοίλιας και ο Δημήτριος Γράσσος, Πνευμονολόγος – Φυματιολόγος, Γεν. Γραμματέας της ΕΠΝΕΛ.

Την πρώτη ενημερωτική παρουσίαση πραγματοποίησε η κα Γεωργία Τρακαδά, Αν. Καθηγήτρια του ΕΚΠΑ, Πνευμονολόγος – Φυματιολόγος. Η κα Τρακαδά που έλκει την καταγωγή της από την Αιγιάλεια εστίασε στην παρουσία της, στα μέτρα προστασίας και πρόληψης κατά του κορωνοϊού.  Εν συνεχεία ο κ.  Αργύρης Τζουβελέκης Αναπληρωτής Καθηγητής Πνευμονολογίας Πανεπιστημίου Πατρών και Διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής ΠΓΝΠ, έκανε μια ενδελεχή παρουσία βιβλιογραφικών δεδομένων για τον κορωνοϊό, τα εμβόλια και όλα τα επιστημονικά δεδομένα που υπάρχουν γύρω από αυτό το θέμα έως σήμερα, φωτίζοντας κάθε σκοτεινό σημείο γύρω από την πανδημία και την αντιμετώπισή της.

Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία ξεπερνώντας τις 1800 προβολές συνολικά στη σελίδα facebook και youtube της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., με το κοινό να απευθύνει ερωτήσεις στους άριστα καταρτισμένους ομιλητές για τα κρίσιμα ζητήματα αναφορικά με το κορωνοϊό, τα μέτρα προστασίας, τα εμβόλια και τη θεραπεία του ιού, με τους ομιλητές να απαντούν εμπεριστατωμένα σε κάθε ερώτηση. Αξίζει να σημειωθεί και η μεγάλη συμμετοχή από υγειονομικούς οι οποίοι έθεσαν και πιο εξειδικευμένες ερωτήσεις στους εισηγητές.

Για την πολύ πετυχημένη αυτή διαδικτυακή ημερίδα, εξέφρασε τις ευχαριστίες της και τον ενθουσιασμό της η πρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας (ΕΠΝΕΛ) κα Μάτα Τσικρικά, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Δήμαρχο Αιγιαλείας, στον οποίο εξέφρασε τα θερμά της συγχαρητήρια για την καινοτόμο διαδικτυακή πλατφόρμα της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και τον εξαιρετικό τρόπο παρουσίασης του σεμιναρίου, ενώ ζήτησε τη συνεργασία του Δήμου για περαιτέρω δράσεις μέσα από την πλατφόρμα του.

Δείτε το σεμινάριο εδώ: https://youtu.be/IKtaigUpluU