«Κωστής Παλαμάς – Οι μούσες που αγάπησα» στο Υπαίθριο Θέατρο «Γεώργιος Παππάς»

805

Ο Γρηγόρης Βαλτινός, ένας από τους κορυφαίους Έλληνες ηθοποιούς, θα βρεθεί στο Αίγιο μεταφέροντας στη σκηνή σημαντικές στιγμές της ποιητικής διαδρομής, καθώς και την άγνωστη προσωπική και ερωτική ζωή του μεγάλου ποιητή Κωστή Παλαμά, σε μια θεατρική παράσταση που οργανώνει η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

Η θεατρική παράσταση «Κωστής Παλαμάς – Οι μούσες που αγάπησα», στην οποία ο Γρηγόρης Βαλτινός πρωταγωνιστεί και υπογράφει τη σκηνοθεσία, αποκαλύπτει την ευαίσθητη πλευρά του ποιητή και τον έρωτά του με την αιώνια γυναίκα «μούσα», που αποτελεί και ένα από τα κυρίαρχα θέματα της ποίησής του. Με την ευρηματική σκηνοθετική του ματιά αναδεικνύει τη δύναμη και τις αδυναμίες του ποιητή στην πάλη του με τον χρόνο και την απώλεια.

Μαζί του εφτά γυναίκες (ηθοποιοί και μουσικοί) ενσαρκώνουν τη γυναίκα «Μούσα», που, χαρίζοντας την έμπνευση στον ποιητή, του συμπαραστάθηκε στον διαρκή αγώνα του με τη φθορά, τον μαρασμό και τον θάνατο.

Το βιογραφικό-ποιητικό κείμενο της παράστασης έχει γράψει η συγγραφέας Μαρία Παναγιωτακοπούλου, ενώ η πρωτότυπη μουσική με μελοποιημένα ποιήματα από την ερωτική ποίηση του Παλαμά ανήκει στον συνθέτη Σάκη Παπαδημητρίου.

Η παράσταση είναι υπό την αιγίδα του «Ιδρύματος Κωστή Παλαμά» και θα παρουσιαστεί σε πόλεις που έχουν συνδέσει το όνομά τους με τον Παλαμά, όπως Πάτρα, Μεσολόγγι, Αθήνα καθώς και σε άλλες πόλεις.

Αίγιο: Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου, 8.30 μ.μ

Υπαίθριο Θέατρο «Γεώργιος Παππάς»  

Η είσοδος στο θέατρο θα γίνει αποκλειστικά με την επίδειξη των προσκλήσεων. Κατά την είσοδο, την έξοδο από τον χώρο, αλλά και κατά τη διάρκεια της παράστασης η μάσκα είναι υποχρεωτική.

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΩΝ

Τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας για τον Covid-19 και για λόγους αποφυγής συνωστισμού, η διάθεση των δωρεάν προσκλήσεων θα γίνει αποκλειστικά από τα εξής σημεία:

  • Βιβλιοπωλείο «Σύγχρονη Σκέψη»
  • Βιβλιοπωλείο «Θεμέλιο»
  • ΡΕΖΕΡΒΑ
  • Home Παναγοπουλος, Κλεομένους Οικονόμου 18

Η διάθεση των δωρεάν προσκλήσεων ξεκινά τη Δευτέρα 7/9.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Βαλτινός

Κείμενο: Μαρία Παναγιωτακοπούλου

Μουσική: Σάκης Παπαδημητρίου

Ενορχήστρωση: Άσπα Παπαδημητρίου

Χορογραφίες: Ευγενία Λιάκου

Βοηθός σκηνοθέτη: Νίκος Παρασκευόπουλος

Sound design: Βρεζ Χατσατουριάν

Φωτογραφίες: Αγγελική Κοκκοβέ

Ηχογραφήσεις: Studio The Cave

Παίζουν:

Κωστής Παλαμάς: Γρηγόρης Βαλτινός

Μαρία Βάλβη: Ιωάννα Στεφανάτου

Μούσα: Ευγενία Λιάκου

Τα τραγούδια ερμηνεύει η  Έλενα Λεώνη Παπαδημητρίου.

Μουσικοί:

Πιάνο: Ιώ Κυριακίδου

Βιολί: Αριέτα Σαϊτά

Τσέλο: Στέλλα Τέμπρελη

Φλάουτο: Βικτώρια Κυριακίδου

Άρπα: Έλενα Λεώνη Παπαδημητρίου