Ποδηλατική Βόλτα Αίγιο – Διακοπτό για τη συμπλήρωση 125 ετών λειτουργίας του Οδοντωτού

1423

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας και ο Δήμος Αιγιαλείας, διοργανώνουν ποδηλατική βόλτα από το Αίγιο με προορισμό το Διακοπτό, στο πλαίσιο δράσεων για τη συμπλήρωση 125 ετών από την έναρξη λειτουργίας του Οδοντωτού σιδηροδρόμου Διακοπτού – Καλαβρύτων.

Πιο συγκεκριμένα την Κυριακή 13 Ιουνίου και ώρα 10 π.μ. θα ξεκινήσει η ποδηλατική διαδρομή από τον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό του Αιγίου, με την καθοδήγηση του Αιγιώτη πρωταθλητή ποδηλασίας Χρήστου Τσερεντζούλια, τη συνδρομή του τμήματος Τροχαίας Αιγίου, της Δημοτικής Αστυνομίας και του Ερυθρού Σταυρού.

Θα συμμετέχουν επίσης ο ποδηλατικός όμιλος Αιγίου «Διαγόρας Αιγίου», ο Α.Σ. Αθηνόδωρος Αιγιεύς, ο ποδηλατικός σύλλογος «Ανεξάντλητοι Ποδηλάτες Διακοπτού», ενώ αναμένονται και άλλοι σύλλογοι. Η διαδρομή θα ακολουθήσει, αρχικά, παράλληλη πορεία με την παλαιά σιδηροδρομική γραμμή περνώντας διαδοχικά από τους οικισμούς: Διγελιώτικα, Τέμενη, Βαλιμίτικα, Νικολέϊκα, Ριζόμυλος, Ροδιά, Τρυπιά και Ζαχλωρίτικα και θα καταλήξει στο Σιδηροδρομικό Σταθμό του Οδοντωτού στο Διακοπτό. Στο τέλος της διαδρομής θα μοιραστούν στους συμμετέχοντες σνακ από τοπικά προϊόντα και αναψυκτικά καθώς επίσης και πιστοποιητικό συμμετοχής.

Πληροφορίες Συμμετοχής

Έναρξη 10 π.μ. Παλιός Σιδηροδρομικός σταθμός Αιγίου (Αλυκή)

Για τη συμμετοχή στην ποδηλατική βόλτα  απαιτείται η δήλωση συμμετοχής στη Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (τηλεφωνικά στο 2691022250 καθημερινές 10:00-13:00 και ηλεκτρονικά στο dhkepaigialeias@gmail.com , δηλώνοντας όνομα-επίθετο και τηλέφωνο). Επίσης, θα γίνονται εγγραφές δια ζώσης στην αφετηρία από τις 9π.μ. έως την έναρξη της ποδηλατικής βόλτας.

Συμμετοχές γίνονται δεκτές από την ηλικία 13 ετών και άνω, ενώ παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να έχουν τα ποδήλατά τους σε καλή κατάσταση, να φέρουν αντιηλιακό, καπέλο ή κράνος και νερό.

Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα λόγω covid-19 και οι ποδηλάτες θα πρέπει να φορούν προστατευτική μάσκα πριν την έναρξη και μετά το τέλος της διαδρομής.

Μέγιστος αριθμός συμμετοχών 200 άτομα.

Η έναρξη θα γίνει ακριβώς στις 10 π.μ.

Για όποιον το επιθυμεί, θα υπάρξει επιστροφή από το Σιδηροδρομικό Σταθμό του Οδοντωτού στο Διακοπτό προς την αφετηρία, υπό την καθοδήγηση του Χρήστου Τσερεντζούλια. Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες που δεν θα επιστρέψουν με το ποδήλατό τους να έχουν διασφαλίσει την επιστροφή τους με ίδια μέσα.

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Leader και την ενταγμένη πράξη στο τοπικό πρόγραμμα της ΟΤΔ «Αχαΐα – Αναπτυξιακή Α.Ε.» με τίτλο: «Οδοντωτός το Τρένο της Τέχνης» που υλοποιεί η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

Πληροφορίες Προγράμματος Leader:

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αιγιαλείας είναι φορέας υλοποίησης και ανάδοχος της ενταγμένης Πράξης με τίτλο: «Οδοντωτός το Τρένο της Τέχνης» και κωδικό Ο.Π.Σ.Α.Α. 0011062646, στο πλαίσιο τουΜέτρου 19: «ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ (CLLD)- LEADER» toy PAA 2014-2020, Yπομέτρο 19.2, Yποδράση 19.2.4.4. με τίτλο «Ενίσχυση Πολιτιστικών Εκδηλώσεων».