Ενίσχυση ευπαθών κοινωνικά ομάδων ενόψει Χριστουγέννων-Ψηφίστηκε πίστωση 2.000 ευρώ

879

Σε συνεδρίαση που πραγματοποίησε την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 6.00 μ.μ.στο Δημοτικό Κατάστημα Αιγίου η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιάλειας μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης συζητήθηκε και το μείζον θέμα της ανάγκης ενίσχυσης των ευπαθών κοινωνικά ομάδων.

Μέσα σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία που μαστίζει την κοινωνία μας και εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων το Δ.Σ. αποφάσισε τη ψήφιση πίστωσης ποσού ύψους 2.000 ευρώ με σκοπό την ενίσχυση με αγαθά ευπαθών κοινωνικά ομάδων που εξυπηρετούνται από το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», που υλοποιεί η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α..

Η απόφαση, η οποία κρίθηκε επιβεβλημένη, ψηφίστηκε ομόφωνα και αποτελεί μια από τις προτεραιότητες της Κοινωφελούς Επιχείρησης μεταξύ των προγραμματισμένων εκδηλώσεων για τα παιδιά που αποτελούν τον δεύτερο άξονα των δράσεων της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α για τις εορτές των Χριστουγέννων. Η διανομή των αγαθών θα πραγματοποιηθεί από το προσωπικό του προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» την περίοδο των εορτών. Όσον αφορά το «ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ», το οποίο θα δέχεται τις προσφορές των συμπολιτών μας σε διάφορα αγαθά και ρουχισμό και τη φετινή λειτουργία του για την εορταστική περίοδο, προτάθηκε η επέκταση της λειτουργίας του και στο Διακοπτό με τη συνεργασία της ομάδας εθελοντών του Διακοπτού και της Εθελοντικής Ομάδας Α΄.

Όπως αναφέρει η Πρόεδρος, κα Ψυχράμη Βασιλική «το πνεύμα των Χριστουγέννων γεννά σε όλους μας αισθήματα αγάπης και προσφοράς για τους συνανθρώπους μας και κυρίως τους μοναχικούς. Στη σημερινή δυσμενέστατη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε δυστυχώς η ανέχεια έχει επισκιάσει ακόμη και τη μοναξιά, για αυτό περισσότερο από ποτέ αισθανόμαστε την ανάγκη να συνδράμουμε τους συνανθρώπους μας…»