ΚΕΘΕΑ και ΔΗΚΕΠΑ: Σειρά εκδηλώσεων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26.06.2012)

0
629

Στα πλαίσια δράσεων ενημέρωσης από το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) σε συνεργασία με τη ΔΗΚΕΠΑ, στήθηκαν ενημερωτικά περίπτερα και δημιουργικές δραστηριότητες ζωγραφικής και κατασκευών την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012 στην πλατεία Αγ. Λαύρας και το Σάββατο 23 Ιουνίου στο προαύλιο του Ι.Ν. Παναγίας Φανερώμενης στο Αίγιο, για να δοθεί ένα μήνυμα αλληλεγγύης και σύνδεσης.

Εξαρτημένοι χρήστες στο δρόμο, στο περιθώριο, στη φυλακή. Οικογένειες σε αδιέξοδο, σχολικές κοινότητες σε κρίση, τοπικές κοινότητες που ζητούν βοήθεια. Το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων τους στηρίζει και διεκδικεί μαζί τους το δικαίωμα στη θεραπεία και την κοινωνική ένταξη. “Παλεύουμε για μία κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς” είναι το σύνθημα.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών το ΚΕΘΕΑ ΟΞΥΓΟΝΟ και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αιγιαλείας, συνδιοργάνωσαν σειρά εκδηλώσεων στο Αίγιο με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας στα θέματα που αφορούν στην απεξάρτηση και την κοινωνική επανένταξη. Το ενημερωτικό περίπτερο που στήθηκε στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού της Φανερωμένης, επισκέφθηκαν αρκετοί Αιγιαλείς, οι οποίοι και ενημερώθηκαν για τους στόχους και τις δράσεις του Κέντρου, ενώ όλοι οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν βραχιόλια τα οποία και μοιράστηκαν στο κοινό ως αναμνηστικά της συγκεκριμένης δράσης.

Η δραστηριότητα που πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Αιγίου αποτέλεσε μέρος των 10ήμερων  εκδηλώσεων που διοργανώνονται από το ΚΕΘΕΑ και αφιερώνονται στην Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών. Στην πλατεία της Φανερωμένης βρέθηκε και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας και πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ Βασιλική Ψυχράμη, που συνομίλησε με τους υπεύθυνους του Κέντρου, τα μέλη του Συλλόγου Γονέων αλλά και τους Αιγιαλείς που επισκέφθηκαν το ενημερωτικό περίπτερο. Τη χορηγία της εκδήλωσης ανέλαβαν τα καταστήματα «Αφοι Κουτρόπουλοι».

Το ίδιο βράδυ του Σαββάτου 23 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε Μουσικο-Φιλολογική βραδιά με θέμα: «Τα ήθη και τα έθιμα στηρίζουν τις ανθρώπινες σχέσεις και τη δημιουργία», με πρωτοβουλία του Κέντρου Πρόληψης και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας. Στην οργάνωση συμμετείχαν η Ιόνιος  Βιβλιοθήκη, η Ορχήστρα «Μουσική Οδύσσεια» καθώς και η Εθελοντική Ομάδα «Διέξοδος», ενώ η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα. Την εκδήλωση χαιρέτισαν η υπεύθυνη του Κέντρου πρόληψης Γιάννα Ζορμπά, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κεφαλλήνων και Ιθακήσιων Γεράσιμος Μεσσάρης και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ Βασιλική Ψυχράμη. Ακολούθησαν μουσικές και τραγούδια από την ορχήστρα «Μουσική Οδύσσεια» και αφήγηση κειμένων από τις Αλέκα Σουλάνη και Τόνια Κωστοπούλου. Οι παραδοσιακές μουσικές και τα τραγούδια από την Κάτω Ιταλία, την Σμύρνη τη Μικρασία και οι Καντάδες από τα Επτάνησα διασκέδασαν τους Αιγιαλείς που κατέκλεισαν τον εξωτερικό χώρο του Ιερού Ναού και καταχειροκρότησαν την εκδήλωση. H βραδιά έκλεισε με προσφορά χειροποίητων εδεσμάτων από τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Αιγίου «Διέξοδος».

[widgetkit id=85]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας