“Τελειώνοντας τη Β΄βάθμια Εκπαίδευση”: Πραγματοποιήθηκε στις 25 Απριλίου 2012, η ημερίδα για μαθητές Γ΄Λυκείου

0
568

Ημερίδα με θέμα “Τελειώνοντας τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση” απευθυνόμενη στους μαθητές της Γ΄Λυκείου των σχολείων της Αιγιάλειας, παρουσιάστηκε την Τετάρτη 25 Απριλίου 2012 στον Δημοτικό Κινηματογράφο “Απόλλωνα”, σε συνδιοργάνωση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας, του Κέντρου Συμβουλευτικής & Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) Αιγίου και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Αχαΐας.

Ομιλητές στην ημερίδα, ήταν η Κατερίνα Βαρβαρήγου, υπεύθυνη του ΚΕΣΥΠ με τίτλο εισήγησης «Συμβουλευτική και Προσανατολισμός», ο Σπύρος Κρίβας, καθηγητής Συμβουλευτικής και Παιδαγωγικής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών, με τίτλο της εισήγησής του «Η αυτογνωσία και η αυτοεκτίμηση: δύο σημαντικοί παράγοντες της εκπαιδευτικής και επαγγελματικής επιλογής» και ο Νίκος Παπαχριστόπουλος, ψυχολόγος- ψυχαναλυτής, διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Πατρών, με τίτλο της εισήγησής  του «Εγώ και οι άλλοι».

Μετά τις εισηγήσεις ακολούθησαν αρκετές ερωτήσεις και τοποθετήσεις από τους μαθητές.  Την εκδήλωση χαιρέτισε  η αντιδήμαρχος Παιδείας και πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ Βασιλική Ψυχράμη. Οι ομιλητές κ. Κρίβας και κ. Παπαχριστόπουλος, οι υπεύθυνες του ΚΕΣΥΠ κες Βαρβαρήγου και Αντωνοπούλου και η αντιδήμαρχος Παιδείας και πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ κα Ψυχράμη συμφώνησαν ότι ανάλογες ημερίδες, που στηρίζουν τη μαθητική νεολαία και την βοηθούν στη λήψη αποφάσεων, θα πρέπει να πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Χορηγός της εκδήλωσης ήταν το φυσικό μεταλλικό νερό “Αύρα”.

 

Δείτε φωτογραφίες

[widgetkit id=84]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας