Αίγιο: Τετράδα ταινιών στο νέο κινηματογραφικό…μενού του «Απόλλωνα»

247

Τέσσερις ταινίες περιλαμβάνει το νέο κινηματογραφικό…μενού του Δημοτικού Κινηματογράφου «Απόλλωνα», από την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου.

-Ο Ντάνιελ Σταμ, έχοντας στο ενεργητικό του μία έτερη ταινία found footage τρόμου με θεματική τον εξορκισμό («The Last Exorcism») δημιουργεί «Το Φως του Διαβόλου» ένα μεταφυσικό θρίλερ που κόβει την ανάσα.

-Ο Σωτήρης Γκορίτσας («Δέσποινα», «Απ’ Το Χιόνι», «Βαλκανιζατέρ», «Μπραζιλέρο», «Παρέες», «Απ’ Τα Κόκαλα Βγαλμένα») επιστρατεύει το χαρακτηριστικό του χιούμορ και βασισμένος στο εξαιρετικό ομώνυμο μυθιστόρημα του Χρίστου Κυθρεώτη (εκδόσεις Πατάκη) υπογράφει το σενάριο και τη σκηνοθεσία μιας ακόμα εύστοχης και αιχμηρής καταγραφής της ελληνικής κοινωνίας στη νέα του ταινία με τίτλο «Εκεί που Ζούμε».

– Το «Lightyear» είναι η νέα ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney και της Pixar, μια πρωτότυπη περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας που θα μας πάει… στο άπειρο και ακόμα παραπέρα! Αφηγείται την ιστορία του αγαπημένου Buzz Lightyear-του ήρωα που είναι η πηγή έμπνευσης του ομώνυμου παιχνιδιού-συστήνοντας τον θρυλικό Space Ranger που κέρδισε γενιές οπαδών (τιμή εισόδου: 3 ευρώ).

– Η Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου παρουσιάζει το «Full Time», μια καταιγιστική περιπέτεια, ένα φιλμ που παρακολουθείται με κομμένη την ανάσα και εξαιτίας της σαρωτικής ερμηνείας της Λορ Καλάμι. Βραβείο Σκηνοθεσίας και Γυναικείου Ρόλου στο τμήμα Ορίζοντες του Φεστιβάλ Βενετίας, Βραβείο Κοινού στο 22ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας.

cover (2)Το Φως του Διαβόλου

Σε μία προσπάθεια αντιμετώπισης της παγκόσμιας αύξησης των δαιμονισμών, η Καθολική Εκκλησία ανοίγει ξανά σχολεία εξορκισμού για να εκπαιδεύσει ιερείς στις τελετές Εξορκισμού. Σε αυτό το πνευματικό πεδίο μάχης, θα γεννηθεί μία απίθανη πολεμίστρια: μια νεαρή καλόγρια, η αδελφή Αν (Ζακλίν Μπάιερς). Αν και οι καλόγριες απαγορεύεται να κάνουν εξορκισμούς, ένας καθηγητής (Κόλιν Σάλμον) αναγνωρίζει το χάρισμα της αδελφής Αν και συμφωνεί να την εκπαιδεύσει. Έχοντας μπει στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον συμφοιτητή Πατέρα Δάντη (Κρίστιαν Ναβάρο), η αδελφή Αν θα προσπαθήσει να σώσει την ψυχή ενός νεαρού κοριτσιού (για το οποίο η αδελφή Αν πιστεύει ότι έχει κυριευθεί από τον ίδιο δαίμονα που βασάνιζε τη μητέρα της πριν από χρόνια) και σύντομα συνειδητοποιεί ότι ο Διάβολος την έχει εκεί που ο ίδιος θέλει να βρίσκεται… και να την κυριεύσει.
Σκηνοθεσία: Ντάνιελ Σταμ.

Πρωταγωνιστούν: Ζάκλιν Μπάιερς, Κόλιν Σάλμον, Κρίστιαν Ναβάρο. Διάρκεια: 93 λεπτά.

Εκεί που Ζούμε

Tην ημέρα όπου το κέντρο της Αθήνας ζει άλλη μια συνηθισμένη αναστάτωση, ο νεαρός δικηγόρος Αντώνης Σπετσιώτης γιορτάζει τα γενέθλιά του. Μόνο που το εικοσιτετράωρο των γενεθλίων του θα εξελιχθεί εντελώς απρόσμενα – προσγειώνοντάς τον από τα δικαστήρια της Ευελπίδων σε λαμπερές καντίνες και σκοτεινά πάρκιν της Εθνικής οδού, από το τακτοποιημένο εργένικο σπίτι του στο Λυκαβηττό σε αγροικίες στο Χαλκούτσι και πολυτελείς βίλες στην Αλίαρτο – και θα τελειώσει απρόβλεπτα ξημερώματα στην Αθήνα.

Σκηνοθεσία: Σωτήρης Γκορίτσας.

Πρωταγωνιστούν: Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Στέλιος Μάινας, Μάκης Παπαδημητρίου, Χριστίνα Τσάφου, Μαρία Καλλιμάνη, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Ναταλία Τσαλίκη, Αργύρης Μπακιρτζής, Γιούλικα Σκαφιδά, Τάκης Σακελλαρίου, Μαίρη Μηνά, Λένα Παπαληγούρα.

Διάρκεια90 λεπτά.

Lightyear

Το διαστημικό ταξίδι του θρυλικού αστροναύτη Μπαζ Λάιτγιαρ με το πολυπληθές πλήρωμά του καταλήγει, από δικό του σφάλμα, με το διαστημόπλοιό τους καθηλωμένο σε έναν αφιλόξενο πλανήτη. Όσο τα χρόνια περνάνε, ο Μπαζ αναζητά έναν τρόπο να διορθώσει το λάθος του. Όμως, ο χρόνος περνάει για τον καθένα διαφορετικά.

Σκηνοθεσία: Άνγκους ΜακΛέιν.

Με τις φωνές των: Ορφέα Αυγουστίδη, Ξένιας Ντάνια, Βασίλη Παπαστάθη, Jerome Kaluta, Τέτας Κωνσταντά, Κώστα Δαρλάση, Ιντρα Κέιν.

Διάρκεια: 100 λεπτά.

Full Time

Η Ζιλί, χωρισμένη μητέρα δύο μικρών παιδιών, ζει έξω από το Παρίσι, ταξιδεύει όμως κάθε πρωί ως το κέντρο του όπου δουλεύει ως καθαρίστρια σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο. Οι απανωτές απεργίες κάνουν τη διαδρομή της ολοένα δυσκολότερη, φέρνοντάς τη στα όρια της απόγνωσης όταν πρέπει να προλάβει μια συνέντευξη για τη δουλειά που πάντα ήθελε.

Σκηνοθεσία: Ερίκ Γκραβέλ.

Πρωταγωνιστούν: Λορ Καλαμί, Ζενεβιέβ Μνις, Αν Σουαρέζ.

Διάρκεια: 88 λεπτά.

Πρόγραμμα Προβολών

 

Την Πέμπτη 17 και την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου

19:30: Εκεί που Ζούμε

21:30: Το Φως του Διαβόλου

 

Το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Νοεμβρίου

17:30: Lightyear (είσοδος 3 ευρώ)

19:30: Εκεί που Ζούμε

21:30: Το Φως του Διαβόλου

 

Την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου

19:30: Εκεί που Ζούμε

21:30: Full Time (Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου)

 

Tην Τρίτη 22 και την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου

19:30: Εκεί που Ζούμε

21:30: Το Φως του Διαβόλου

Γενική Είσοδος: 5 ευρώ

*Στην ταινία Lightyear η είσοδος είναι στα 3 ευρώ.

*Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου: Η ετήσια εισφορά των μελών για την σεζόν 2022-23 είναι μόνο 25 ευρώ για όλους με δωρεάν είσοδο σε όλες τις προβολές της Λέσχης, που θα πραγματοποιηθούν μέχρι και το καλοκαίρι του 2023, ενώ το εισιτήριο για τα μη μέλη ανέρχεται στα 5 ευρώ.