Αίγιο: «Bob Marley: One Love» και «Priscilla» στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Απόλλωνα»

271

Με δύο πολύ…δυνατές ταινίες («Bob Marley: One Love» και «Priscilla») συνεχίζει το πρόγραμμα προβολών του ο Δημοτικός Κινηματογράφος «Απόλλων» στο Αίγιο.

cover (21)-Την ζωή του βασιλιά της ρέγκε, Bob Marley, από τη διεθνή καταξίωσή του τη δεκαετία του ’70 έως τον πρόωρο θάνατό του σε ηλικία 36 ετών, θα παρακολουθήσουμε στην ταινία «Bob Marley: One Love». Η οικογένεια του Bob Marley ελπίζει ότι μια νέα βιογραφική ταινία για τον τραγουδιστή σούπερ σταρ, ο οποίος έκανε δημοφιλή τη ρέγκε μουσική με τις πιασάρικες μελωδίες και τους πνευματικούς και κοινωνικά συνειδητοποιημένους στίχους του, θα βοηθήσει στην αναβίωση της κληρονομιάς του. Η ταινία είναι παραγωγή της συζύγου του Rita Marley και των παιδιών τους Ziggy και Cedella, στην οποία συμμετέχει και ο Brad Pitt ως διευθυντής παραγωγής.

-Ακόμα και χωρίς μεγάλο βραβείο από το φετινό φεστιβάλ Βενετίας, η προβολή της «Priscilla» της Σοφία Κόπολα θα ήταν μεγάλο event. Βασισμένο στο memoir της ίδιας της Πρισίλα Πρίσλεϊ, «Elvis and Me», το φιλμ κοιτάζει με τόλμη και αποφασιστικότητα τη σχέση της Πρισίλα με τον Έλβις, όταν εκείνος ήταν ήδη θρυλικός σταρ κι εκείνη μια έφηβη κοπέλα. Η ταινία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο φεστιβάλ Βενετίας, όπου και εκτός από θετικές κριτικές και παραλληλισμούς με το παραγνωρισμένο στην εποχή του «Μαρία Αντουανέτα», απέσπασε και το βραβείο γυναικείας ερμηνείας για την άγνωστη μέχρι χτες πρωταγωνίστρια, Κέιλι Σπέινι η οποία παίζει τον δύσκολο, απαιτητικό ρόλο της έφηβης Πρισίλα.

– Ο Γάλλος σκηνοθέτης Λοράν Καντέ επιστρέφει και πάλι φέτος στη μεγάλη οθόνη με την όγδοη μεγάλου μήκους ταινία «Αρθούρος Ράμπο», την οποία μας προτείνει η Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου. Στο επίκεντρο, η ιστορία ενός νεαρού Άραβα συγγραφέα από τα προάστια που έχει επιτυχία στα παρισινά media. Tο παρελθόν του όμως είναι σκοτεινό. Έχει κάνει ομοφοβικά και αντισημιτικά tweet, που τον οδηγούν στην πτώση. Με πηγή έμπνευσης έναν ραδιοφωνικό σχολιαστή, ο Καντέ δημιούργησε τον χαρακτήρα του Καρίμ, που το alter ego του είναι ο Αρθούρος Ράμπο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Πρόγραμμα προβολών

Tην Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου και την Παρασκευή 1η Μαρτίου

19:00: Priscilla

21:15: Bob Marley: One Love

 

Το Σάββατο 2 Μαρτίου

19:15: Bob Marley: One Love

 

Την Κυριακή 3 Μαρτίου

19:15: Bob Marley: One Love

21:15: Priscilla

 

Την Δευτέρα 4 Μαρτίου

19:15: Bob Marley: One Love

21:30: Αρθούρος Ράμπο

(Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου)

 

Την Τρίτη 5 και την Τετάρτη 6 Μαρτίου

19:15: Bob Marley: One Love

21:15: Priscilla

 

Αρθούρος Ράμπο

Ο Καρίμ είναι ένας νεαρός Άραβας συγγραφέας που έχει διεισδύσει στους κοσμικούς κύκλους της διανόησης και ζει το όνειρό του. Το παρελθόν όμως καραδοκεί. Ο Αρθούρος Ράμπο, η ψηφιακή περσόνα της νιότης του, κατάλοιπο μιας μακρινής εποχής, απειλεί να γκρεμίσει συθέμελα την τωρινή του επιτυχία.

Σκηνοθεσία: Λοράν Καντέ.

Πρωταγωνιστούν: Ραμπά Ναϊτ Ουφελά, Αντουάν Ρέιναρτζ, Σόφιαν Κάμες.

Διάρκεια: 87 λεπτά.

Καταλληλόλητα: Άνω των 15 ετών.

Bob Marley: One Love

Η ταινία «BOB MARLEY: ONE LOVE» είναι ένας ύμνος στη ζωή και τη μουσική ενός ειδώλου που ενέπνευσε γενεές με το μήνυμα αγάπης και ενότητας που πρέσβευε. Για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη, ανακαλύψτε την δυνατή ιστορία υπέρβασης της διαφορετικότητας και το ταξίδι πίσω από την επαναστατική του μουσική. Μια παραγωγή σε συνεργασία με την οικογένεια του Marley.

Σκηνοθεσία: Ρεϊνάλντο Μάρκους Γκριν.

Πρωταγωνιστούν: Κίνγκσλεϊ Μπεν-Αντίρ, Λασάνα Λιντς, Τζέιμς Νόρτον.

Διάρκεια: 107 λεπτά.

Καταλληλόλητα: Άνω των 12 ετών.

Priscilla

Όταν η έφηβη Priscilla Beaulieu συναντά τον Elvis Presley σε ένα πάρτι, ο άντρας που είναι ήδη ένας σούπερ σταρ του ροκ εν ρολ γίνεται κάποιος εντελώς απροσδόκητος σε ιδιωτικές στιγμές: ένας συναρπαστικός σύντροφος, ένας σύμμαχος στη μοναξιά, ένας ευάλωτος καλύτερος φίλος.
Μέσα από τα μάτια της Priscilla, η Sofia Coppola αφηγείται την αθέατη πλευρά ενός μεγάλου αμερικανικού μύθου, με την μεγάλη αγάπη αλλά και έναν ταραχώδη γάμο ανάμεσα στον Elvis & και την Πρισίλα, από την εποχή που υπηρετούσε στο στρατό μέχρι το ονειρεμένο κτήμα του, την Graceland, σε αυτό το πορτρέτο της αγάπης, φαντασίας και φήμης.

Σκηνοθεσία: Σοφία Κόπολα.

Πρωταγωνιστούν: Κάλι Σπένι, Τζέικομπ Ελόρντι, Νταγκμάρα Ντομινιτσίκ

Διάρκεια: 113 λεπτά.

Καταλληλόλητα: Άνω των 12 ετών.