Εντυπωσίασε το κοινό η όπερα «Ορφέας και Ευρυδίκη» που παρουσιάστηκε στον παλαιό λιμένα Αιγίου (Φάρος)

531

opera-1Μία υψηλής ποιότητας εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι και όσες βρέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 28 Αυγούστου στον παλαιό λιμένα Αιγίου (Φάρος), όπου παρουσιάστηκε η όπερα «Ορφέας και Ευρυδίκη», μια από τις πιο όμορφες όπερες της ελληνικής μυθολογίας, σε διοργάνωση από την ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και το «Ελληνικόν Ειδύλλιον» του κ. Ανδρέα Ντρέκη.

opera-2opera-3Πρόκειται για μια από τις πιο όμορφες όπερες της ελληνικής μυθολογίας, η οποία ερμηνεύτηκε από 40 εξαιρετικούς τραγουδιστές από διάφορες χώρες (Ιταλία, Γερμανία, Αυστρία, Κροατία, Ουκρανία, Αμερική, Κίνα, κ.α.), με τη συνοδεία ορχήστρας εγχόρδων και πιάνου, υπό τη διεύθυνση του Richard Sigmund, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Amaté» από τη Βόρεια Ιταλία, οι οποίοι φιλοξενούνται από τις 14 Αυγούστου στο «Ελληνικόν Ειδύλλιον – Κήπος των Μουσών» στα Σελιανίτικα.

opera-4opera-5Για περίπου μιάμιση ώρα το κοινό που «γέμισε» ένα από τα πιο όμορφα και χαρακτηριστικά σημεία της πόλης του Αιγίου, απόλαυσε μια θαυμάσια βραδιά όπερας και «έδωσε» απλόχερα το πιο θερμό του χειροκρότημα σε όλους τους συντελεστές.

opera-6opera-7Να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση θα παρουσιαστεί στη μέση του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Κορίνθου και συγκεκριμένα μπροστά από το Ναό του Απόλλωνα!

opera-8«Είναι πολύ μεγάλη μας χαρά που πήραμε την ευκαιρία, μέσω του κ. Ντρέκη, με τον οποίο έχουμε μια αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης και συνεργασίας, να δώσουμε την δυνατότητα να γίνει αυτή η εκδήλωση. Εύχομαι να έχουμε πάντα τέτοιες εκδηλώσεις και ευχαριστούμε όλους τους ερμηνευτές που προέρχονται από πολλές χώρες που ήρθαν να τιμήσουν την πόλη μας», ανέφερε στον σύντομο χαιρετισμό του, λίγο πριν την έναρξη, ο Δήμαρχος Αιγιαλείας, Δημήτρης Καλογερόπουλος, ενώ από την πλευρά της η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, Μαρία Γιδά, αφού συνεχάρη όλους τους συντελεστές, επεσήμανε ότι τόσο η δημοτική αρχή, όσο και η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. θα συνεχίσουν να προσφέρουν στο κοινό της Αιγιάλειας τέτοιου υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις.

opera-9opera-10Η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. θα ήθελε να ευχαριστήσει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγιαλείας (στην εκδήλωση παραβρέθηκε η πρόεδρος Μαρία Ιατροπούλου) για την παραχώρηση του χώρου καθώς και την εταιρεία Agua School και τον κ. Παναγιώτη Ντεμίρη για την παραχώρηση τριών ναυαγοσωστών που μερίμνησαν για την ασφάλεια των παρευρισκόμενων.

opera-11