“Μάη μου με τα λουλούδια”-Πρωτομαγιάτικη γιορτή στην Άβυθο, για τρίτη συνεχή χρονιά

493

“Ήρθεν ο Μάης μάτια μου, ήρθε ο καλοκαίρι” λέει το τραγούδι και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.) για τρίτη συνεχή χρονιά, οργανώνει μια μεγάλη υπαίθρια γιορτή για να “πιάσουμε το Μάη” και να χαρούμε την άνοιξη, την Πέμπτη 1η Μαΐου στο Δασύλλιο της Αβύθου, κάτω από το Δημοτικό Στάδιο, μετά τις 10.30 το πρωί.

Μικροί και μεγάλοι, ετοιμάζονται να τηρήσουν το έθιμο και να κατασκευάσουν άνθινα μαγιάτικα στεφάνια, ενώ υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής θα στηθεί ένα ανοιξιάτικο γλέντι με χορό και τραγούδι από χορευτικά συγκροτήματα και με τη συμμετοχή του κόσμου. Τα παιδιά, εξάλλου, θα μπορούν να συμμετάσχουν σε ποικίλα εικαστικά εργαστήρια και να κάνουν face painting με ανοιξιάτικες φιγούρες.

Την πρωτομαγιάτικη γιορτή συνδιοργανώνουν η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., η Δημοτική Κοινότητα Ροδοδάφνης, ο Χορευτικός Όμιλος “Αχαιοί”, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αβύθου “Ταξιάρχες” και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδοδάφνης “Ευαγγελισμός”, ενώ συμμετέχει και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Ροδοδάφνης.

Τη γιορτή στηρίζουν οι εξής τοπικές επιχειρήσεις: Φυτώριο ΜΙΜΟΖΑ (Ν.Σολιώτη 5 και Νικ.Πλαστήρα, Αίγιο), Ανθοσυνθέσεις Ορχιδέα (Ρ.Φερραίου 40, Αίγιο), Cavino, Άνθη Ανδρεόπουλος (Σολωμού 1, Αίγιο), Άνθη-φυτά Μανώλια (Ρ.Φερραίου 164, Αίγιο), Κουτρόπουλος αρτοζαχαροπλαστεία-catering, Φυτώρια Άνθηση (Κορίνθου 134, Αίγιο), οινοποιείο Ανδρέα Πληθάκη (Νεραντζιές Αιγιαλείας).