Αίγιο: Με επιτυχία η 17η «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα»

1561

ioas-5Ο θεσμός «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς ατυχήματα» που πραγματοποιήθηκε για 17η χρονιά πανευρωπαϊκά, αλλά και σε μεγάλες πόλεις στην Ελλάδα, ταυτόχρονα το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, διεξήχθη με επιτυχία για τρίτη φορά στην πόλη του Αιγίου σε συνεργασία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας και του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», με την υποστήριξη του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας.

ioas-3Οι εθελοντές που πλαισίωσαν τη δράση, μοίρασαν ενημερωτικό υλικό στους θαμώνες των καταστημάτων εστίασης της οδού Μητροπόλεως στο Αίγιο και μετέδωσαν το μήνυμα ότι «αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί». Παράλληλα ο «οδηγός της παρέας», όπως είχε οριστεί από κάθε παρέα που συμμετείχε στη δράση, είχε λάβει το ειδικό βραχιολάκι και στο τέλος της νυχτερινής εξόδου πραγματοποιούσε «φιλικό αλκοτέστ» από τους εθελοντές της δράσης ενώ δίνονταν ένα συμβολικό δώρο για την τήρηση των προβλεπόμενων ορίων κατανάλωσης αλκοόλ.

ioas-2ioas-1Αξίζει να σημειωθεί πως πραγματοποιήθηκαν παραπάνω από 30 «φιλικά αλκοτέστ» τα οποία βρίσκονταν εντός των ορίων της κατανάλωσης αλκοόλ στο σύνολό τους, ενώ δόθηκαν αντίστοιχα συμβολικά δώρα στους οδηγούς.

ioas-4Στη δράση συμμετείχαν εθελοντές, η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Διαμάντω Βασιλακοπούλου-Καρτσωνάκη, ο αντιπρόεδρος της Δ.Κ. Αιγίου Φάνης Ραμπαβίλας καθώς και οι σύμβουλοι με το νέο συμβούλιο κοινότητας Αιγίου Άγγελος Γαλιάτσος, Ελευθερία Μαρνέλη, Μαρία Μπακρόζη. Τη δράση υποστήριξε το αστυνομικό τμήμα Αιγιαλείας με τη συμμετοχή του Υπαστυνόμου Β΄Μάριου Λουκόπουλου.