Εγκαίνια αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στην Τ.Κ. Παρασκευής

212

aithousa-paraskeviΤην Κυριακή 8 Μαΐου στις 11.30π.μ. ο Φιλοπροοδευτικός Μορφωτικός Σύλλογος Παρασκευής πραγματοποιεί τα εγκαίνια της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο σχολείο της Κοινότητας.

Στο σπίτι που μεγάλωσε ο ήρωας της Επανάστασης του 1821 Δημ. Μελετόπουλος, στις αρχές της δεκαετίας του 1880 κτίστηκε ένα από τα πρώτα σχολεία της Αιγιάλειας. Μετά από 140 χρόνια και αφού σ’ αυτό πήραν τα πρώτα φώτα της μάθησης εκατοντάδες επιστήμονες, η λειτουργία του σχολείου σταμάτησε το 1992.

Μετά το σεισμό του 1995, με ενέργειες του τότε προέδρου της Κοινότητας Παρασκευής Ιωάννη Στεφόπουλου, έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις για την συντήρηση του σχολείου.

sxoleio-paraskeviΤον Οκτώβριο του 2015 το σχολείο παραχωρήθηκε από τον Δήμο στον Φιλοπροοδευτικό Μορφωτικό Σύλλογο Παρασκευής, ο οποίος έκτοτε αξιοποιώντας τα έσοδα από τις εκδηλώσεις του, τις δωρεές αλλά και την εθελοντική εργασία των μελών του ανακαίνισε το κτίριο, μετατρέποντας το σε αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, διατηρώντας βασικά στοιχεία της παράδοσης.

Μετά από κάποια χρόνια διακοπής των εργασιών, σήμερα ο Σύλλογος παραδίδει προς χρήση στους κατοίκους του χωριού και όχι μόνο σ’ αυτούς, την αίθουσα για την διοργάνωση εκδηλώσεων, στοχεύοντας ακόμη περισσότερο στο «ξαναζωντάνεμα» του όμορφου ορεινού χωριού και χαράζοντας νέους δρόμους για την ανάπτυξη των μικρών χωριών.

Μετά την τελετή εγκαινίων της αίθουσας και σε συνεργασία με την ΔΗΚΕΠΑ θα ακολουθήσει καλλιτεχνική εκδήλωση.