Με μεγάλη επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης των μαθητών του Alessandro de Martino των εργαστήριων ζωγραφικής της ΔΗΚΕΠΑ

264

eikastika-1Στο κατάμεστο από κόσμο Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου, το βράδυ της Παρασκευής 9 Ιουνίου 2023, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης των εργαστηρίων ζωγραφικής της ΔΗΚΕΠΑ με δάσκαλο τον Alessandro de Martino.

eikastika-3Το ταξίδι ενός μόνο χρόνου, απέδωσε θαυμάσιους καρπούς και τα έργα των μαθητών απέσπασαν επαίνους και θαυμασμό από το πλήθος των επισκεπτών. Δημιουργώντας πάνω σε τελάρα χαρτόνια καμβάδες και πέτρες από τις παραλίες της Αιγιάλειας, ξεδίπλωσαν τις πιο μύχιες πτυχές της ψυχής τους, απελευθερώνοντας με πινελιές και χρώμα όσα με άλλο τρόπο δεν μπορούν να αποδοθούν.

eikastika-2Την βραδιά εμπλούτισε μελωδικά η μαέστρος Μπέσσυ Νάσση με το πιάνο της, ο συνοδός ταλαντούχος ακορντεονίστας και η Λαϊκή χορωδία του Δήμου Αιγιαλείας με τραγούδια γεμάτα εικόνες και συναισθήματα.

eikastika-6Εκ μέρους των μαθητών, η Μαίρη Ζαχαράκη μίλησε για τις όμορφες στιγμές των εργαστηρίων και ευχαρίστησε τον δάσκαλο για όλη αυτή την εμπνευσμένη καθοδήγηση, την ενθάρρυνση την ξενάγηση «στην υπέροχη πολιτεία του φωτός και των σκιών, των αποχρώσεων και των περιγραμμάτων, των καθρεπτών της αλήθειας».

eikastika-8Ο Alessandro de Martino με την σειρά του μίλησε για την αληθινή τέχνη, «που δεν κρύβεται στις σκονισμένες προθήκες των μουσείων, δεν στέκει ακίνητη σε τοίχους και κλειστά δωμάτια αλλά μπορεί να είναι έννοιες και πράγματα που δεν βάζει ο νους». Με την βοήθεια των μαθητών και του κοινού προσέγγισαν τον όρο τέχνη σε προσωπικό επίπεδο.

eikastika-5Στο τέλος ευχαρίστησε την πρόεδρο της ΔΗΚΕΠΑ, για την εμπιστοσύνη και την συνεργασία, την υπεύθυνη του κτιρίου Βασιλική Καϊμάκη και τους συνεργάτες της, την Μπέσσυ Νάσση και την χορωδία, την οινοποιία Ρούβαλης για την προσφορά του υπέροχου λευκού κρασιού που δρόσισε τους παρευρισκόμενους, τους μαθητές και τους φίλους τους και θύμισε τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα της βραδιάς, εφόσον όλες οι ζωγραφισμένες πέτρες προσφέρονταν με ένα μικρό αντίτιμο στον κουμπαρά -που βρισκόταν στον χώρο για αυτό τον σκοπό- από το «Χαμόγελο του Παιδιού». Γιατί η τέχνη όπως εξήγησε είναι πάντα γενναιόδωρη, μια αέναη προσφορά από τον άνθρωπο στον άνθρωπο!

eikastika-4

Η έκθεση παραμένει ανοικτή για το κοινό από Δευτέρα 12/6 έως 16/6/2023, πρωί 10πμ. με 13.00 και απόγευμα 7μ.μ. με 9μ.μ.