Παρουσίαση βιβλίου – ιστορικού ντοκουμέντου για το 1941 στο Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου

3065

vivlioΟι Εκδόσεις Κερπινή σας προσκαλούν στην παρουσίαση βιβλίου του «Νικολάου Μπαλή- Φύλλα Πολεμικού Ημερολογίου Φεβρουάριος – Ιούλιος 1941» σε επιμέλεια του Κωνσταντίνου Θεμελή που θα πραγματοποιηθεί τη Κυριακή 1η Οκτωβρίου και ώρα 19:00 στο Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου και είναι υπό την αιγίδα της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

Πρόκειται για ένα σπουδαίο ιστορικό ντοκουμέντο, που «φωτίζει» τους δραματικούς εκείνους πρώτους μήνες του 1941, τόσο, όσο τους βίωσε εν των ένδον, ένας γενναίος, άξιος και άκρως ευαίσθητος αξιωματικός του ελληνικού στρατού.

Τα λίγα αυτά Φύλλα Πολεμικού Ημερολογίου είναι μια έξοχη μαρτυρία στρατιωτικής εντιμότητας, γνήσιου πατριωτισμού και ανθρώπινης ακεραιότητας που αποτυπώνονται μέσα από μοναδικές μαρτυρίες, αποτυπωμένες σε ένα λιτό αλλά συγκινητικό κείμενο, το ημερολόγιο αποτελεί ένα σπουδαίο τεκμήριο πρωτογενούς πηγής ιστορικών γεγονότων για την περίοδο Φεβρουάριος – Ιούλιος 1941.

Οι περιγραφές της διάλυσης του ελληνικού στρατού μέσα στην ίδια τη χώρα του είναι σπαρακτικές, ενώ η αγωνία του για την τύχη των μελών της οικογενείας του ‒που βρίσκεται στην Ιταλία κατά τη διάρκεια του πολέμου‒, άκρως συγκινητικές.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Δημήτρης Σταθακόπουλος, ιστορικός – Δρ. Παντείου Πανεπιστημίου- Οθωμανολόγος, η Βάνα Μπεντεβή, Φιλόλογος – Ιστορικός και ο Φωκίων Ζαΐμης, Επικεφαλής των Εκδόσεων «Κερπινή» – Αντιπεριφερειάρχης ο οποίος είχε και την επιμέλεια της έκδοσης, καθώς είναι εγγονός του Νικ. Μπαλή. Παρουσιάζει δε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όλους.

vivlio-prosklisi