2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος» – Κριτική Επιτροπή Εθνικού Σπουδαστικού

1194

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος» επιστρέφει με τη δεύτερη εκδοχή του!

Από τις 19 έως τις 25 Ιουνίου, ο Κήπος του Πολύκεντρου Συνεδριακού Κέντρου φιλοξενεί και πάλι εξαιρετικές ταινίες μικρού μήκους και τους δημιουργούς τους. Στα δύο Διεθνή Διαγωνιστικά τμήματα (Μυθοπλασίας, Ντοκιμαντέρ) προστίθεται ακόμα ένα (Animation), και σε συνδυασμό με το Εθνικό Σπουδαστικό Διαγωνιστικό Πρόγραμμα θα δημιουργηθεί ένα ενδιαφέρον μωσαϊκό εικόνων και πολιτισμών, που θα ταξιδέψει τους θεατές, θα ανοίξει διάλογο και θα δημιουργήσει γέφυρες πάνω σε σημαντικά σύγχρονα ζητήματα.

Την πόλη του Αιγίου θα κοσμήσουν και πάλι με την παρουσία τους σημαντικοί άνθρωποι του κινηματογράφου. Σκηνοθέτες, ηθοποιοί, ακαδημαϊκοί αποτελούν τα μέλη των τριών τριμελών κριτικών επιτροπών. Με ιδιαίτερη χαρά η οργανωτική επιτροπή του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος» ανακοινώνει την κριτική επιτροπή του Εθνικού Σπουδαστικού Διαγωνιστικού Προγράμματος! Tο έργο της αξιολόγησης των ταινιών αναλαμβάνουν οι:

Μαρία Ανδρονίκου

Παναγιώτης Δενδραμής

Άκης Καπράνος

Ακολουθούν σύντομα βιογραφικά σημειώματα των μελών:

Μαρία Ανδρονίκου

Η Μαρία Ανδρονίκου σπούδασε Ιστορία Τέχνης (BA), Visual Culture (MA) & Humanities & Cultural Studies (MResearch) στο Λονδίνο. Η διδακτορική διατριβή της, στην Αρχιτεκτονική Σχολή του ΕΜΠ, ερευνά την μοντέρνα αρχιτεκτονική στον κινηματογράφο μετά το 1980. Από το 2009 διδάσκει ιστορία τέχνης στην Σχολή Σταυράκου.

Παναγιώτης Δενδραμής

Πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δίπλωμα σκηνοθεσίας στη σχολή Σταυράκου. Μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην ιστορία και θεωρία του κινηματογράφου και κατόπιν διδάκτορας του τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Αντικείμενο της διατριβής του υπήρξε η κινηματογραφική εκπαίδευση στην Ελλάδα. Δίδαξε ως ακαδημαϊκός υπότροφος στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Διδάσκει ιστορία του παγκόσμιου και του ελληνικού κινηματογράφου στη σχολή Σταυράκου. Παράλληλα είναι εισηγητής σεμιναρίων γύρω από ειδικές θεματικές όπως ο αμερικάνικος κινηματογράφος, ο ευρωπαϊκός μεταπολεμικός κινηματογράφος και το ντοκιμαντέρ σε κινηματογραφικές λέσχες, εργαστήρια ελευθέρων σπουδών και κέντρα δια βίου μάθησης. Έχει εργαστεί στον κινηματογράφο, την τηλεόραση και τη διαφήμιση.

Άκης Καπράνος

Ο Άκης Καπράνος είναι κριτικός κινηματογράφου, μουσικός, και καλλιτεχνικός διευθυντής του Midnight Express. Ξεκίνησε να αρθρογραφεί το 1993, διετέλεσε κριτικός κιν/φου σε μια πληθώρα εντύπων (επιλεκτικά αναφέρονται οι συνεργασίες του με τα ΝΕΑ και τον εβδομαδιαίο οδηγό πόλης Exodos), είναι ο κριτικός της Ναυτεμπορικής ενώ γράφει κινηματογραφικά θέματα και στη LIFO. Παρουσιάζει την μακροβιότερη ραδιοφωνική εκπομπή για το σινεμά (“Ραδιοφωνική Οθόνη”) στο Δημοτικό Ραδιόφωνο του Πειραιά εδώ και 30 χρόνια, γράφει μουσική για το ελληνικό σινεμά (δική του η μουσική στη “Ψυχή στο στόμα” του Γιάννη Οικονομίδη) ενώ το 2017 ίδρυσε την κινηματογραφική λέσχη Midnight Express που σήμερα αποτελεί την μεγαλύτερη “ανεξάρτητη” ομάδα κινηματογραφόφιλων, με πάνω από 15.000 μέλη και προβολές που γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.