Αφιέρωμα: Η Αιγιάλεια του Πολιτισμού

0
330

Σε μία εποχή που πλήττεται η κοινωνία μας, ο ρόλος των πολιτιστικών συλλόγων είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτος. H ΔΗ.Κ.Ε.ΠΑ Αιγιαλείας, με γνώμονα το γεγονός πως οι πολιτιστικοί σύλλογοι διατηρούν και διανθίζουν τον πολιτισμό μας, ξεκινάει ένα αφιέρωμα σ’ αυτούς, στο πλαίσιο ανάδειξης του πολιτιστικού τους έργου.

Σκοπός της ΔΗ.Κ.Ε.ΠΑ αυτή τη δύσκολη περίοδο είναι να προσπαθήσει να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά, έστω και διαδικτυακά, θέλοντας παράλληλα να υπενθυμίσει σε όλους, πως η τέχνη και ο πολιτισμός μπορούν να κρατήσουν όχι μόνο ευχάριστη συντροφιά, αλλά να διδάξουν, ακόμα και να μυήσουν τους τηλεθεατές σε μονοπάτια της παράδοσης, της θεατρικής έκφρασης και της μουσικής. Η πρώτη εκπομπή πραγματοποιήθηκε τα Χριστούγεννα στις επτά το απόγευμα και η δεύτερη την Κυριακή 27/12 την ίδια ώρα, και ήταν αφιερωμένες στη Θεατρική Έκφραση Αιγίου (ΘΕΑ) και στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ακράτας «Αναγέννησις». Αμφότεροι είναι υποψήφιοι στα «Πρόσωπα της Χρονιάς» της εφημερίδας «Πελοπόννησος». Θα παρελάσουν από την πλατφόρμα της ΔΗ.Κ.Ε.ΠΑ περισσότεροι από δεκαπέντε σύλλογοι της περιοχής, φιλαρμονικές, χορευτικοί όμιλοι και θεατρικές ομάδες, αγωγοί του πολιτισμού και της ελληνικής παράδοσης.

Απώτερος στόχος της ΔΗ.Κ.Ε.ΠΑ, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες , είναι να προβληθούν όλοι οι Σύλλογοι της περιοχής, σε κάθε χωριό, σε κάθε απόμερη γωνιά. Εμπνευστής της «Αιγιάλειας του Πολιτισμού» είναι ο υπεύθυνος Επικοινωνίας της ΔΗ.Κ.Ε.ΠΑ Θοδωρής Πανουτσόπουλος. Την τεχνική υποστήριξη έχει αναλάβει ο Γιώργος Αληβρούβας και την παρουσίαση θα κάνει η δημοσιογράφος Ιωάννα Δημουλά.