ΑΙΓΙΟ: Ημερίδα ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού και δωρεάν κλινική εξέταση από ειδικό χειρουργό, την Κυριακή 20 Μαρτίου

0
315

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.) σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «AΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας και το παράρτημα Αιγίου της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας, διοργανώνουν ημερίδα ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού και κλινική εξέταση απο ειδικό χειρουργό, την Κυριακή 20 Μαρτίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης», ως εξής:

  • 16.00 Έναρξη προσέλευσης γυναικών για κλινική εξέταση
  • 16.30 – 18.30 Κλινική Εξέταση
  • 19.00 – 21.00 Ομιλίες

Στόχος της ενημέρωσης είναι η κάθε γυναίκα να πληροφορηθεί για την σημασία της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού, να τον απομυθοποιήσει και να ενθαρρυνθεί να κάνει τακτικό προληπτικό έλεγχο. Κι αυτό γιατί η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση, μπορούν να σώσουν τη ζωή της κάθε ασθενούς.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:

  • Δημήτρης Κούκουρας, Ομότιμος Καθηγητής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Πατρών – «Πρόληψη και Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου του Μαστού»
  • Κλαίρη Τζιομάκη, Κοινωνική Λειτουργός του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Αχαΐας – «Τι μας αποτρέπει απο τον απαραίτητο προληπτικό έλεγχο» και
  • Νόπη Σάντα, Εκπαιδευμένη Εθελόντρια και Μέλος του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ», Ν. Αχαΐας με θέμα την προσωπική της εμπειρία με τον καρκίνο του μαστού.

Τονίζεται πως για την κλινική εξέταση στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου “Αλέκος Μέγαρης” θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για τις 30 πρώτες γυναίκες που θα προσέλθουν την ίδια μέρα τις προκαθορισμένες ώρες. Ώρα προσέλευσης 16.00. Επίσης, σημειώνεται πως στο πλαίσιο της διαδικασίας, θα γραφτούν παραπεμπτικά για ανασφάλιστες γυναίκες, ώστε να πραγματοποιήσουν στη συνέχεια δωρεάν μαστογραφίες στη Β’Διάγνωση (Αιγιαλέως, Αίγιο) ή στον ιατρό-ακτινολόγο κ. Χρήστο Αναστασόπουλο (Ασ.Φωτήλα 25-27, Αίγιο). Με την ευγενική υποστήριξη της “Γραμμής Υγείας” – Ασημάκης Τσάκαλος, Ιατρικά/Ορθοπεδικά είδη.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σχολιό σας
Το Όνομά σας